Euharistijsko slavlje u čast Nebeskoj Majci predvođeno biskupom Škvorčevićem

Voćin
(FOTO: M.M.)

22.08.2017. | M.M.
Pregleda: 6977

Sa svojim svetištem Majke Božje, Voćin je postao i njezino duhovno središte. Biskup Antun Škvorčević dao mu je značenje biskupijskog svetišta. Svetište Gospe Voćinske zrači posebnom duhovnom snagom te ovdje hodočasnici po Marijinom zagovoru nalaze pomoć u životnim teškoćama i duhovni mir.








Požeška biskupija hodočasti organizirano u dva dijela. Iz požeškoga i posavskog kraja pješaci su krenuli 20. kolovoza, prenoćili su u župi Stražeman a potom 21. kolovoza nastavili put do Voćina gdje, zajedno s pješacima iz Zapadne Slavonije, odnosno daruvarskog kraja i mnoštvom drugih hodočasnika, pristiglih autobusima i osobnim automobilima, sudjeluju na vrlo upečatljivom večernjem slavlju sa svijećama u čast Gospe od utočišta.











Tako je i ove godine oko 2000 pješaka tradicionalno hodočastilo u Voćin te predvečer sudjelovalo u svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio biskup Škvorčević. Nakon misnog slavlja hodočasnici i ostali vjernici mogli su se okrijepiti hranom i pićem u šatorima postavljenim nedaleko od crkve.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI