Poslijepodne stiže nevrijeme, temperatura pada za 10 °C

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

19.08.2017. | M.M.
Pregleda: 5379

Ovaj nam vikend slijedi promjena vremena, tijekom koje će biti i mjestimičnog nevremena, na Jadranu jake i olujne bure, ne samo na udare. Ciklona i fronte premjestit će se iznad Hrvatske i donijeti mnogima željenu kišu i osvježenje, a nekima, pak, nove nevolje.

Temperatura zraka će ponegdje biti i za više od 10 °C niža nego jučer, kada će u Slavoniji, Baranji i Srijemu, biti vrućih od 33 do 35 °C, a i noću će biti iznadprosječno toplo, malo gdje ispod 19 °C. Nakon sunčanog prijepodneva bit će sve oblačnije, uz porast vjerojatnosti za kišu i grmljavinu, pa i mjestimično olujno nevrijeme, osobito u zapadnoj Slavoniji i Podravini, te još više u središnjoj Hrvatskoj, gdje će vjerojatno već oko podneva zapuhati sporadično umjeren, kasnije i jak sjeveroistočni vjetar. Najniža će jutarnja temperatura biti od 17 do 20 °C, a najviša dnevna 30 do 34 °C.

U unutrašnjosti će nedjeljno osvježenje biti još izraženije, pojačano sporadično umjerenim, pa i jakim vjetrom, a i kiša će biti i češća i većinom obilnija nego na Jadranu. Od ponedjeljka ponovno stabilnije - većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, ali uz temperaturu zraka nižu od prosječne ovog dijela kolovoza.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI