Odigran 20. ¨Orljava kup¨ 2017.

Orljava kup 2017.
(FOTO: Franjo Memedović)

16.08.2017. | Franjo Memedović
Pregleda: 3348

U vrlo dobroj organiziciji NK HRVATSKOG DRAGOVOLJCA iz Drenovca , po ugodnom vremenu pred dvijestotinjak gledatelja, odigaran je nogometni turnir ,,ORLJAVA KUP 2017 ", kojemu je to bilo dvadeseto jubilarno izdanje , a na kojem su uz domaćina nastupile i ekipe NK VATROGASCA iz Grižića, NK SLAVENA iz Gradca , te NK GRANIČAR iz susjednog Bučja.

U zanimljivim utakmicama polufinala , koje su obje završile neriješenim rezultatom , pobjednici su odlučivani izvođenjem jedanaesteraca, nakon čega su postignuti slijedeći rezultati:

NK GRANIČAR : NK SLAVEN 5:3 (1:1),


NK VATROGASAC : NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 4:5 (1:1)


I u utakmici za treće mjesto između NK VATROGASCA I NK SLAVENA u regularnom tjeku utakmice nije bilo pobjednika, a nakon izvođenja jedanaesteraca nogometaši iz Grižića bili su bolji od gradčana, te rezultatom 5:4 (1:1), osvojili najmanji pokal na turniru.




Finalna utakmica ovogodišje ORLJAVE bila je prava poslastica za ljubitelje nogometa u graničarskom kraju. Sastali su se domaći NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC i novi županijski nogometni drugoligaš NK GRANIČAR iz Bučja. Vrlo lijepa utakmica , puna tempa i izrađenih akcija u kojem su igrači trenera Matijević, a nazivaju ih još i,, lakom konjicom" odmah od početka susjedima iz Bučja dali do znanja da neizvjesnog rezultata u ovoj utakmici neće biti. Vrlo brzo su dragovoljci poveli sa dva pogotka prednosti, a nastavak je bio samo odrađivanje u kojem su postigli još dva pogodka i tako završnim rezultatom 4:0, zasluženo osvojili titulu najboljih na ovogodišnjem jubilarnom turniru,, ORLJAVA KUP 2017"




Za dobar rezultat pobjednika posebno bi zaslužnim trebalo istaknuti kapetana i graditelja igre NK HRVATSKOG DRAGOVOLJCA, Pavu Nikolića, te brzonogog i vraški nuzgodnog za čuvanje Josipa Brkića, koji su predvodnici nove drenovačke nogometne budućnost , koju je dobro posložio ambiciozni trener Željko Matijević, a o kojoj će se sigurno još puno čuti i pisati.




Da je ekipa NK HRVATSKOG DRAGOVOLCA već sada, petnaestak dana prije početka prvenstvenih utkmica , dobro pripremljena, dokaz su uz ovaj drenovački osvojeni turnir i osvojeni turnir GRANIČARSKU KUP u Bučju te turnir BRAĆA BLAŠKOVIĆ u Gradcu , na kojima su drenovčani bili dominantni nad ekipama BSKa iz Buka, Sulkovaca i Omladinca iz Čaglina.




Dali su ovi uspjesi nogometaša HRVATSKOG DRAGOVOLJCA najava nekih velikih rezultata i pohođenja na visoke pozicije, o tome trener Matijević svojim nogometašima na takav način za sada neda razmišljati, jer svaka je nova utakmica novo dokazivanje i novi izazov, a prvi je onaj u nedjelju u kupu protiv Poljane.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI