Parku prirode Papuk odobren projekt vrijednosti veće od 630 tisuća kuna

Park prirode Papuk
(FOTO: Park prirode Papuk)

15.08.2017. | M.M.
Pregleda: 2637

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem Natječaja za provedbu Podmjere 8.5. "Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava", tipa operacije 8.5.2. "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture", nakon provjere kriterija prihvatljivosti i provjere raspoloživosti sredstava i nakon završene administrativne obrade Zahtjeva za potporu, Odlukom o prihvatljivosti projekta Javnoj ustanovi Park prirode Papuk utvrdila je najviši iznos potpore u iznosu od 637.097,25 kuna.




Sredstva su osigurana u proračunu Europske unije i proračunu Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela.


-Odobrenjem ovog projekta Parku prirode Papuk, ali i skorim početkom provedbe projekta Geopriče UNESCO geoparka, jednog od najvećeg u ovom dijelu Hrvatske pokazujemo da ova Vlada i Ministarstvo itekako vodi računa o razvoju ruralnih dijelova Hrvatske, posebno naše Slavonije – rekao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.


Projekt se sastoji od nekoliko sastavnica od kojih izdvajamo obnavljanje poučne staze na Jankovcu, izradu edukativnih ploča na svim poučnim stazama na području Parka i smjerokaza za planinarske i biciklističke staze te ploče dobrodošlice kao i izgradnje novih vidikovaca te ostale potrebne infrastrukture.




-Izuzetno smo zadovoljni potporom koju nam je pružilo Ministarstvo poljoprivrede, a koja će u potpunosti obnoviti postojeću infrastrukturu na području Parka i na taj način omogućiti još bolju promociju, edukaciju posjetitelja i zaštitu prirode koja nam je primarna – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Krajnji cilj predmetnog ulaganja je educiranje i informiranje o šumi, održivom gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okolišu te promicanje i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šuma te prirodne ljepote krajobraza.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI