Pogledajte vojnu vježbu NATO logistike na Glavici (video)

11.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 16347

Pokazni dio međunarodne vojne vježbe "IEL MILU 2011" (Međunarodna integrirana logistička jedinica za infrastrukturu i logistiku) održan je danas na vojnom poligonu Glavica kraj Požege. Riječ je o vježbi u kojoj uz pripadnike Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH sudjeluju i pripadnici logističkih postrojbi oružanih snaga Rumunjske i Bugarske.

Ova je međunarodna postrojba veličine jedne satnije, a zadaća joj je osiguranje inženjerijske potpore za logistiku u području NATO operacija. Temeljne sposobnosti postrojbe su izgradnja, popravak, održavanje i zbrinjavanje infrastrukture i postrojenja u potpori logističkim sastavnicama.

Tijekom pokaznog dijela vježbe prezentirane su i mogućnosti poligona za cestovnu vožnju Glavica kao najsuvremenijeg poligona takve vrste u ovom dijelu Europe te staza za terensku vožnju gdje se osposobljavaju vozači za rad u terenskim uvjetima.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI