NASLOVNAJAKŠIĆDRUŠTVOARHIV
Nebriga i kurtoazija obilježili Dan branitelja u Općini Jakšić

FOTO: Braniteljski portal.hr

OPĆINA JAKŠIĆ

Nebriga i kurtoazija obilježili Dan branitelja u Općini Jakšić

09.08.2017. | M.R. PREGLEDA: 5887

Zna se da hrvatski branitelji nisu poželjni niti kao takvi zahvalna tema političarima izuzev na dan 05.kolovoza kada je Dan branitelja.

Općina Jakšić kroz inicijativu načelnika gsp. Kovačevića upriličila je polaganje vijenaca ( preciznije vijenca) ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata podignutog ispred zgrade Općine.

Za mnoge koji nisu iz Općine Jakšić zazvučat će nevjerojatno da je na obilježavanju prisustvovalo nekoliko osoba koje se mogu pobrojati na prste jedne ruke.Još frapantnija činjenica biva kada se istakne da su samom činu prisustvovala dva branitelja koja su se slučajno tamo zatekla. Jedan jer je član Općinskog vijeća, a drugi jer ga je isti pozvao dan prije da uveliča događaj.


Komu i zašto trebaju takve kurtoazne scene proistekle samo iz pomodarskih poriva i jer je to nešto što se očekuje da bude učinjeno. Niti jedne pozivnice službeno upućene niti jednom branitelju s područja Općine Jakšić koji i inače nemaju poveznicu s aktualnim načelnikom niti je njemu osobno stalo do toga.


Vrhunac cinizma i nedostojnog odnošenja naspram populacije branitelja jest činjenica da se kod samog polaganja vijenca nije zatekao niti načelnik gsp. Kovačević,niti predsjednik kao niti potpredsjednik Općinskog vijeća,gsp. Oreški i gsp. Mario Glavaš.

Zahvaljujući prisustvu velečasnog Tihomira sam čin ceremonije i izražavanja pijeteta poginulim hrvatskim braniteljima "odradio" se na jedan ipak dostojanstven način iako djela nedostojan same žrtve.

Kazati da je odnos čelnika Općine naspram hrvatskih domoljuba koji su svoj život položili i ugradili u temelj drage nam Hrvatske sramotan i neodgovoran je blagi izraz za neljudski pristup koji je još jednom tako egzaktno podastro gsp. Kovačević.

Ako apostrofiramo i činjenicu da Općina nema ustrojenu evidenciju hrvatskih branitelja jasno je da istoj osim kurtoaznih istupa u određene dane tijekom godine nije niti na kraj pameti učiniti nešto da se poboljša skrb i briga barem o najpotrebnijim i socijalno najugroženijim iz imenovane skupine.

Zar se nije moglo iznaći sredstva i na Dan branitelja pozvati sve na zajedničko okupljanje,prigodni domjenak,upućivanje nekoliko riječi ne zahvale jer oni to ne traže ali riječi potpore....sve se to moglo ako uzmemo u obzir činjenice da se iznalaze sredstva za sulude ideje poput gradnje Industrijske zone,odobravanje dodatnih 4 tisuće kuna za KUD "Slavonija"a pored osnovnih 15 tisuća,dodatak od 2 tisuće kuna za udrugu Slovaka pored osnovnih 7 tisuća itd itd......

Ovom prigodom nećemo ulaziti u dublje analize i tražiti prave uzroke nedostojnog ponašanja gsp. Kovačevića inače naspram kategorije hrvatskih branitelja no kako su nam pojedini branitelji kazali neće isto zaboraviti. Onaj tko nije sposoban ili ne želi cijeniti hrvatske branitelje nije sposoban niti voljeti jedinu nam i dragu Hrvatsku ma kakva ona sad bila i izgledala zahvaljujući interesnim skupinama.

Sve to čita i zna gsp. Tomašević,župan Požeško slavonski no kao i do sada toliko puta niti ovoga ne očekujemo reakciju jer iz nekoga svoga razloga čvrsto stoji iza gsp. Kovačevića , a mi možemo samo nazirati prave razloge koji će kad tad doći na čistinu, a taj dan više nije tako daleko.

Da je to točno , zorno pokazuje događaj koji se odigrao proteklih dana gdje smo bili svjedoci meteorske brzine pada gsp. Lucića s trona.

Na nama svima je da dostojanstvenim odnosom naspram hrvatskih živućih te ljudskim izrazom pijeteta naspram mrtvih branitelja pokažemo da smo svjesni svekolike žrtve koju su isti tako nesebično darovali od sebe za sve nas ne pitajući za cijenu.

Tagovi: jakšić, dan branitelja, praznik, oluja

48 SATI NA 034PORTALU

.

PROMETNA NESREĆA U POŽEGI: Jednu osobu odvezla Hitna, auto završio na nogostupu

.

Forum žena SDP-a Požega dao podršku žrtvama nasilja i prosvjedu „Pravda za djevojčice“

.

Subotnja šetnja Požegom 19.10.2019.

.

Matej Skuzin: ʺNetko nam na biciklističkoj stazi na Šicani podmeće zamke kako bi se ozlijedili!ʺ

.

Ovaj ljepotan je kod Ivandola pobjegao vlasniku, zove se Ben- jeste li ga vidjeli?

.

Goal Ballom obilježili Dan bijelog štapa u Katoličkoj osnovnoj školi

.

Na požeškom zavodu za zapošljavanje u rujnu je evidentirana 2.121 nezaposlena osoba

.

Hrvatica Zorka najtraženija je top-kriminalka

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Yorkshire terijer štenad

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

ʺJe li Matej Mitrović jedan od najpodcjenjenijih hrvatskih igrača?ʺ

.

Pretežno sunčano, i dalje iznadprosječno toplo

.

Teška prometna u Požegi - Vozači završili u bolnici s teškim ozljedama

.

GKUD Požega sutra putuje na Državnu smotru koreografiranog folklora

.

U Kaptolu postavljena biciklistička stanica koja je početak aktivnog razvoja turizma

.

Otvoren natječaj za stipendije Grada Požege

.

Prelazi li Zdravko Ronko sad iz MB365 u klub HDZ-a?!

.

AUTOM NA LIVADU: Prometna nesreća između Požege i Mihaljevaca

.

Provaljeno u dva radna stroja, požar i oštećenje tuđe stvari, prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

.

Spar, Pepco, TEDi, Bipa, Tutto Bene, Intersport: Požega Shopping Capitol se otvara za manje od tjedan dana

.

Naš ministar Aladrović: Od reforme ne odustajemo, povlaštene mirovine sada nisu na redu !!

.

Aleja kestenova: Započela modernizacija i zadnje dionice

.

Članovi Gradskog pjevačkog zbora Lipik u Cerniku sudjelovali na ʺSusretu pjevačkih zborovaʺ

.

Dan kruha proslavili najmlađi Lipičani u Dječjem vrtiću Kockica!

.

Struje neće biti ...

.

Bablje ljeto: Danas će prevladavati sunčano i toplo vrijeme

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste