Nebriga i kurtoazija obilježili Dan branitelja u Općini Jakšić

(Iz arhive)
(FOTO: Braniteljski portal.hr)

09.08.2017. | M.R.
Pregleda: 6785

Zna se da hrvatski branitelji nisu poželjni niti kao takvi zahvalna tema političarima izuzev na dan 05.kolovoza kada je Dan branitelja.

Općina Jakšić kroz inicijativu načelnika gsp. Kovačevića upriličila je polaganje vijenaca ( preciznije vijenca) ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata podignutog ispred zgrade Općine.

Za mnoge koji nisu iz Općine Jakšić zazvučat će nevjerojatno da je na obilježavanju prisustvovalo nekoliko osoba koje se mogu pobrojati na prste jedne ruke.Još frapantnija činjenica biva kada se istakne da su samom činu prisustvovala dva branitelja koja su se slučajno tamo zatekla. Jedan jer je član Općinskog vijeća, a drugi jer ga je isti pozvao dan prije da uveliča događaj.


Komu i zašto trebaju takve kurtoazne scene proistekle samo iz pomodarskih poriva i jer je to nešto što se očekuje da bude učinjeno. Niti jedne pozivnice službeno upućene niti jednom branitelju s područja Općine Jakšić koji i inače nemaju poveznicu s aktualnim načelnikom niti je njemu osobno stalo do toga.


Vrhunac cinizma i nedostojnog odnošenja naspram populacije branitelja jest činjenica da se kod samog polaganja vijenca nije zatekao niti načelnik gsp. Kovačević,niti predsjednik kao niti potpredsjednik Općinskog vijeća,gsp. Oreški i gsp. Mario Glavaš.

Zahvaljujući prisustvu velečasnog Tihomira sam čin ceremonije i izražavanja pijeteta poginulim hrvatskim braniteljima "odradio" se na jedan ipak dostojanstven način iako djela nedostojan same žrtve.

Kazati da je odnos čelnika Općine naspram hrvatskih domoljuba koji su svoj život položili i ugradili u temelj drage nam Hrvatske sramotan i neodgovoran je blagi izraz za neljudski pristup koji je još jednom tako egzaktno podastro gsp. Kovačević.

Ako apostrofiramo i činjenicu da Općina nema ustrojenu evidenciju hrvatskih branitelja jasno je da istoj osim kurtoaznih istupa u određene dane tijekom godine nije niti na kraj pameti učiniti nešto da se poboljša skrb i briga barem o najpotrebnijim i socijalno najugroženijim iz imenovane skupine.

Zar se nije moglo iznaći sredstva i na Dan branitelja pozvati sve na zajedničko okupljanje,prigodni domjenak,upućivanje nekoliko riječi ne zahvale jer oni to ne traže ali riječi potpore....sve se to moglo ako uzmemo u obzir činjenice da se iznalaze sredstva za sulude ideje poput gradnje Industrijske zone,odobravanje dodatnih 4 tisuće kuna za KUD "Slavonija"a pored osnovnih 15 tisuća,dodatak od 2 tisuće kuna za udrugu Slovaka pored osnovnih 7 tisuća itd itd......

Ovom prigodom nećemo ulaziti u dublje analize i tražiti prave uzroke nedostojnog ponašanja gsp. Kovačevića inače naspram kategorije hrvatskih branitelja no kako su nam pojedini branitelji kazali neće isto zaboraviti. Onaj tko nije sposoban ili ne želi cijeniti hrvatske branitelje nije sposoban niti voljeti jedinu nam i dragu Hrvatsku ma kakva ona sad bila i izgledala zahvaljujući interesnim skupinama.

Sve to čita i zna gsp. Tomašević,župan Požeško slavonski no kao i do sada toliko puta niti ovoga ne očekujemo reakciju jer iz nekoga svoga razloga čvrsto stoji iza gsp. Kovačevića , a mi možemo samo nazirati prave razloge koji će kad tad doći na čistinu, a taj dan više nije tako daleko.

Da je to točno , zorno pokazuje događaj koji se odigrao proteklih dana gdje smo bili svjedoci meteorske brzine pada gsp. Lucića s trona.

Na nama svima je da dostojanstvenim odnosom naspram hrvatskih živućih te ljudskim izrazom pijeteta naspram mrtvih branitelja pokažemo da smo svjesni svekolike žrtve koju su isti tako nesebično darovali od sebe za sve nas ne pitajući za cijenu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI