Zna li SDP što se obilježava 5.8.?

Facebook stranica Zdravka Ronka
(FOTO: Facebook)

06.08.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 6586

Dragi čitatelji, bez obzira jeste li HDZ, SDP, HNS, HSS, HSLS, Živi zid ili bilo koje druge političke opredijeljenosti, svi živimo zajedno u ovoj državi, Hrvatskoj, koja je jučer slavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. Svi smo ga čestitali, proslavili, nazdravili i počastili se jer smo ponosni na Hrvatsku, svi do jednog u redakciji, a ima nas i Slavonaca, Dalmatinaca, Hercegovaca i pripadnika srpske nacionalne manjine- svi smo ponosni i zahvalni što imamo našu Hrvatsku, nekom bolju, nekom lošiju, ali našu.

No, izgleda kako SDP Požeško-slavonske županije, koja je druga najveća demokratska stranka u našoj županiji, jučerašnji dan nije obilježavao ili ne zna da postoji.





Ako odete na internetske stranice požeškog SDP-a ili na stranice ŽO SDP-a (čak i na Facebook stranice) vidjet ćete kako kampanja za gradonačelnika Požege još uvijek traje, a od čestitke za Dan zahvalnosti, ni traga. Kao da 5.8.1995. kad je oslobođen Knin i sve ostalo nikad nije ni postojao.





Nema ni čestitke braniteljima na ovaj gotovo najvažniji dan u hrvatskoj povijesti. Zašto SDP nije kako kao ostale političke stranke položio vijence da pokaže kako mu je stalo do branitelja i do Hrvatske?

Saborski zastupnik Zdravko Ronko, dr. Marijan Cesarik, kandidat za župana Željko Samardžija, pa predsjednik mladeži SDP-a Luka Samardžija- svi su bili izrazito aktivni na Facebook stranicama tijekom Lokalnih izbora, a na godišnjicu Oluje od njih- ni glasa. Cijeli vrh požeškog SDP-a šuti, niti su bili na polaganju vijenaca u ime SDP-a, niti su čestitke uručili putem bilo kojeg portala na kojima su čestitke koštale od 300 do 500 kuna. Nije valjda da SDP nema 500 kuna za čestitku ili vijenac da oda počast Hrvatskoj na taj važan dan!?




Iako smo na Facebook stranici Željka Samardžije našli sljedeći status koji prenosimo u cijelosti: " STRIKANE ČESTITAM DAN POBJEDE DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I BRANITELJA TEBI, PORODICI I POSEBNO PRVI PRAZNIK UNUCI OSA".




Mislimo da ova čestitka nije upućena ni građanima, ni braniteljima, nikome. Gospodin Samardžija je bio SDP-ov kandidat za župana na prošlim Lokalnim izborima, ovakva čestitka je, u najmanju ruku, bezobrazna, pogotovo kad dolazi od jednog istaknutog SDP-ovca, predstavnika jedne stranke- sramota.

Obaveza i dužnost jednog saborskog zastupnika (hrvatskog sabora, ne nečijeg drugog) kao što je Zdravko Ronko je da građanima pokaže da se ovako veliki praznici slave u svome biračkom krugu.

Dr. Marijan Cesarik je bio na židovskom groblju na odavanju počasti žrtvama iz redova Židova gdje smo i mi bili prisutni, a na ovaj tako važan dan za Hrvatsku od njega ni A- niti čestitke, niti cvijeća, svijeće za žrtve Oluje. Ništa više nego sramota! Ako imate imalo SDP-ove krvi u sebi, jedino pravedno je da date ostavku na sve funkcije.

A gdje su Bruno Horvat, Tamara Puač, gdje su vijećnici grada i županije? Zašto se oni nisu skupili i kupili barem jedan vijenac te ga položili u znak sjećanja na Oluju? Zašto nisu biračima pokazali da SDP stoji iza Hrvatske i hrvatskih branitelja? Sramota!! Pogotovo za Brunu Horvata koji kao dugogodišnji HDZ-ovac zna što taj datum znači Hrvatskoj.

Pravi SDP je onaj koji odaje počasti za ovakve važne hrvatske datume i pravi predsjednik SDP--a bi to trebao znati.

Možda su se u SDP-u pojavile neke nove struje i promjene, kako je Ronko i najavio? Možda je ovakav čin vraćanje duga biračima jednog mjesta iznad Požege gdje je osvojio 100% glasova!?

Usudili bismo se reći da je ovo dovoljan razlog da svi daju ostavke na sve funkcije unutar stranke jer s ovim sramotnim postupanjem su naškodili požeškom i hrvatskom SDP-u. Nije valjda da se netko boji, srami ili mu nije drago zbog Oluje i naših branitelja? Ako je to stav stranke, onda se s pravom svi možemo zapitati mrzi li netko Hrvatsku i našu domovinu?

Pošto će se ovo čitati u na Iblerovom trgu u Zagrebu, na kraju bismo se obratili predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću koji se pita zašto stranka tone, zašto članovi bježe. Ako je ovo SDP-ova volja da na ovakav način ne pokazuju sudjelovanje u društvu, onda Bernardić ima odgovore na svoja pitanja.

Da nisam izašao iz SDP-a prije godinu dana, učinio bih to danas!





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI