Odana počast poginulim braniteljima u Pakracu

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

05.08.2017. | Pakrački list
Pregleda: 2811

"Jedino što još danas možemo na ove važne datume novije hrvatske povijesti je pokloniti se herojima, hrvatskim braniteljima, koji su za nas dali najvrjednije što su imali – svoje živote. Zato se svake godine trebamo okupljati u što većem broju kako se važni događaji u stvaranju naše domovine ne bi zaboravili, a ni imena ljudi koji su svoje živote poklonili Hrvatskoj", rekla je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu, čestitavši pritom svim građanima Pakraca i Lipika Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Pred spomen obilježjem poginulim braniteljima na gradskom groblju u Lipiku prisutne je pozdravila Branka Štrbac, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik, u čijoj je organizaciji danas, 4. kolovoza, dan uoči  obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odana počast poginulim hrvatskim braniteljima na području Pakraca i Lipika.

Osim u Lipiku i Pakracu, vijenci su položeni na spomen obilježju u Donjim Grahovljanima, a poginulima se poklonilo izaslanstvo Grada Pakraca predvođeno gradonačelnicom Anamarijom Blažević, njezinim zamjenikom Marijanom Šircem te Miroslavom Ivančićem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Pakraca. Ispred Grada Lipika počast poginulima odali su Slobodan Katunar, zamjenik gradonačelnika i Mladen Dolić, predsjednik Gradskog Vijeća zajedno s članovima Udruge roditelja poginulih branitelja Pakrac – Lipik, Stipanom Grgićem, predsjednikom Zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županijete te ostalim predstavnicima braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.


Po obilasku spomen obilježja, u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je Sveta misa.


Prisjetimo se, 5. kolovoza se u Republici Hrvatskoj obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je dan 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila grad Knin, koji je bio pod srbočetničkom okupacijom, u veličanstvenoj vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" koja je započela u svitanje dana 4. kolovoza 1995. godine.

www.pakrackilist.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI