Milanović: ʺTo je nedopustivoʺ; Bačić: ʺSDP traži alibi za porazʺ

Zoran Milanović
(FOTO: Marko Prpić/PIXSELL)

27.03.2011. | M.N.
Pregleda: 4259

HDZ će novim izbornim zakonom "vjerojatno pokušati ušićariti nekoliko mandata", rekao je na današnjoj konferenciji za medije prvi SDP-ovac Zoran Milanović. Prema njegovim riječima, nedopustivo je u predizbornoj godini na bilo koji način mijenjati izborni zakon i pravila jer "i najmanja promjena može utjecati na izbore".
- Hrvatska pod HDZ-om je zemlja u kojoj je pravna država dramatično ugrožena, a ovaj jučerašnji potez Predsjedništva stranke je krunski dokaz za to, dodaje Milanović.

Još sinoć se po tom pitanju oglasio i HNS-ovac Radimir Čačić, koji također smatra da je to nedopustivo.

Ubrzo nakon Milanovićeva napada, oglasila se i Hrvatska demokratska zajednica. Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a tvrdi da izmjena Zakona ne mijenja izborna pravila i ne može utjecati na rezultate.
- HDZ-u odgovaraju i dosadašnji propisi jer je po njima dva puta dobio izbore, rekao je Bačić i dodao kako SDP ovakvim napadima "već traži alibi za poraz na predstojećim parlamentarnim izborima".


Davorin Mlakar, ministar uprave RH (HDZ) također je stao u obranu svoje stranke.
- Kada u neko područje želimo uvesti red, SDP se uvijek protivi. S druge strane, oni dosad nisu ponudili nikakvo rješenje, kazao je Mlakar.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI