Samardžija Mijo prvi u kategoriji plugova ravnjaka, Pilaš Branko u kategoriji premetnjaka

14. natjecanje orača Požeško- slavonske županije i 3. natjecanje u oranju konjskim zapregama
(FOTO: M.M.)

29.07.2017. | M.M.
Pregleda: 6681

Danas je održano  14. natjecanje orača Požeško- slavonske županije i natjecanje u oranju konjskim zapregama, na parceli (Kutjeva d.d.) uz cestu Biškupci- Antunovac.

Na natjecanju je sudjelovalo 12 natjecatelja odnosno 6 orača se natjecalo s plugovima premetnjacima, 4 s plugovima ravnjacima i dva natjecatelja s konjskim zapregama.









Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak otvorio je ovo 14. natjecanje,a uz njega su nazočni bili dožupan Željko Jakopović, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek , predsjednica Općinskog vijeća općine Velika Antonija Pavić, Siniša Hrgović trener Hrvatske reprezentacije natjecatelja u oranju i  Branko Pilaš predsjednik Županijske udruge orača.




"Nije nepoznanica da mi kao županija podržavamo ovakve manifestacije jer poljoprivreda za nas i za našu županiju znači život iako imamo dosta problema i dosta toga nedorečeno što se tiče zakona i poljoprivrede ali uz trud svih nas dolaze bolja vremena." - rekao je dožupan Jakopović




"Ministarstvo poljoprivrede pomaže ovakve oblike natjecanja preko Savjetodavne službe koja je i organizator ovakvih manifestacija i natjecanja na razini županija i države.

Dobili smo prijedlog kako bi ovu manifestaciju ujedinili s "Farm Show" te smo ju stavili na razmatranje s čim bi postigli da bi ovo bila najveća ovakva manifestacija u Republici Hrvatskoj." - rekao je Tugomir Majdak državni tajnik Ministarstva poljoprivrede




Prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka osvojio je Mijo Samardžija, u kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Branko Pilaš i u konjskim zapregama Zdravko Bičanić










Samardžija i Pilaš 2. rujna idu na Državno natjecanje orača u Zagreb, a nama preostaje poželjeti im sreću kako bi baš oni otišli na Svjetsko natjecanje orača te ponosno prezentirali Slavoniju i Republiku Hrvatsku.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI