Na ovogodišnjoj Ljetnoj školi znanosti 45 srednjoškolaca iz čak 15 država svijeta

Summer School of Science
(FOTO: M.B.)

25.07.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4212

Ljetna škola znanosti (Summer School of Science) održava se ove godine po peti puta u prostorima Gimnazije Požega. U školi znanosti sudjeluje 20 mentora i oko 45 učenika srednjih škola, a ove godine su došli čak iz dalekog SAD-a, zatim iz Portugala, Poljske, Austrije, Srbije, Njemačke, Rusije, Češke.




"Ljetna škola znanosti je međunarodni projekt koji okuplja srednjoškolce iz cijelog svijeta kojima nastojimo pokazati kako izgleda znanost kroz jedan vrlo praktičan i individualan pristup. Danas je Dan otvorenih vrata na kojemu mogu sudjelovati svi požeški srednjoškolci, a škola traje sveukupno tri tjedna. Ljetna škola znanosti zamišljena je kao niz radionica iz biologije, kemije, informatike, matematike i fizike u kojima će polaznici umjesto tradicionalnog učenja iz knjige moći učiti putem raznih eksperimenata. Uz cjelodnevni program, za polaznike Ljetne škole također imamo i večernja predavanja otvorena za javnost na kojima sudjeluju i predaju poznati znanstvenici, a ove godine imamo i jednog dobitnka Nobelove nagrade", rekao nam je Sebastijan Dumančić, doktorski student na sveučilištu u Belgiji, jedan od organizatora Ljetne škole znanosti.









Jedna od polaznika Ljetne škole znanosti je i Carolina iz Portugala koja je ove godine završila 10. razred i prvi put sudjeluje u ovakvom projektu. "Prvi put sam u Hrvatskoj i zemlja je predivna, već sam našla prijatelje. Ovo je velika mogućnost za nas koji želimo znati više i sigurna sam da ću se vratiti i iduće godine. Moja ljubav je biologija i baziram se na taj tip znanosti, ali zanima me i matematika i upravo zbog toga je ovakav projekt idealan za mene", rekla nam je Carolina.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI