Čitatelj: ¨Elementi ceste ne odgovaraju uvjetima koje javna cesta treba zadovoljiti¨

Prometna nesreća u Osječkoj ulici
(FOTO: M.M.)

24.07.2017. | Čitatelj
Pregleda: 15583

Na adresu naše redakcije stigao je e-mail u kojem se naš čitatelj osvrće na prometnu nesreću koja se u četvrtak dogodila u Osječkoj ulici u Požegi kod benzinske postaje "Tehnic" te nas moli za objavu istog koji prenosimo u cijelosti.

"U tekstu koje su mediji objavili navedeno je da je prometnu nesreću izazvala 27-godišnja vozačica, a u istoj je osim nje ozlijeđeno i dvoje djece. Na tom dijelu ceste su učestale prometne nesreće, ali da li se tko pita zašto je to tako.

Analizom tog dijela državne ceste može se lako utvrditi da elementi ceste ne odgovaraju uvjetima koje javna cesta treba zadovoljiti. Na tom dijelu ceste su posebno sporni širina kolnika, te širina bankine između kolnika i dubokog cestovnog jarka što može biti (a u gore navedenom slučaju vjerovatno i je) uzrok nesreće. Osim toga na tom dijelu ceste je smanjena vidljivost zbog opasnog prijevoja. Bez obzira na te nedostatke nisu postavljeni prometni znakovi koji bi upozorili vozače na to da cesta ne udovoljava kriterijima pa treba obratiti posebnu pozornost.


U tekstu također stoji da će protiv vozačice biti podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu a koja za ovo kazneno djelo propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.


Zbog svega gore navedenog smatram da bi policija prije bilo kakvog postupanja prema nesretnoj vozačici trebala provesti prometno vještačenje kako bi se utvdio pravi uzrok i krivac za nesreću."

S poštovanjem,
Željko Larva, ing. građ.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI