Krenuli na put dugačak 3300 kilometara

Vladimir, Zdenko i Zdravko
(FOTO: Pakrački list)

24.07.2017. | Pakrački list
Pregleda: 10563

Jučer ujutro su na put dugačak oko 3300 kilometara krenuli pakrački motoristi Vladimir Tessari, Zdenko Ružička te prijatelj iz Preloga Zdravko Hunjak. Oni će u narednih osam ili deset dana obići motorom sedam zemalja Balkana.

Cilj je večeras prespavati u Dubrovniku iz kojeg sutra nastavljaju za Boku Kotorsku u Crnoj Gori. Nakon toga planiraju proputovati cijelu albansku obalu Jadranskog mora te stići na grči otok Krf. Peti dan bi trebali biti već u Soluna  iz kojeg će otputovati u jugozapadnu Bugarsku, potom preko makedonskog Ohrida otići na Kosovo, pa sjeverom Crne Gore i istočne Bosne vratiti se, za osam ili deset dana, ovisno o vremenskim prilikama i dužini zadržavanja,  u Pakrac.

Kako kaže Vlado Tessari cilj nisu veliki gradovi i poznata turistička odredišta već zaštićeni UNESCO-ovi parkovi prirode i kulturna dobra. Zapravo cilj nije bilo koje odredište nego je cilj sama vožnja, jer, kako kažu, motorom se ne putuje nego uživa u vožnji.


Vlado vozi Yamahu Fazer 600 iz 2006. godine, Zdenko Kawasaki VN 900 iz 2008. godine, a Zdravko  Hondu CB 1300 iz 2005.


Koliko god to bude moguće izbjegavat će  autoput, a koristiti planinske prijevoje koje radi zavoja i uspona motoristi najviše vole. Obići će tri mora (Jadransko, Jonsko i Egejsko) i u svega nekoliko sati će savladati visinske uspone i do 2000 metara.

Vladi i Zdenko ovo nije prvi put da putuju motorom. Lani su u društvu Pakračana Zlatka Širca u pet dana napravili 2800 kilometara po Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Preklani u četiri dana uz prolazak 2000 kilometara su obišli Jadransku obalu od Zadra do Crne Gore i vratili se preko Srbije i Bosne nazad, a 2013. godine u pratnji kćeri Lane i Jasmine  u 4 dana došli do Ohridskog jezera u Makedoniji i nazad. Svih tih godina uvijek mijenjaju cestovne pravce.

Vlado ima i starijih iskustava putovanja motorom s kojim je 2005. godine stigao do Talina, glavnog grada  Estonije na Baltičkom moru savladavši u 12 dana zajedno s Damirom Svjetličićem uz logističku potporu iz automobila u kojem su bili još četiri Pakračana put dugačak 4800 kilometara. Tri godine poslije slična ekipa je bila, koristeći okolne putove kroz Rumunjsku i Bugarsku, skroz do juga Grčke u pokrajini Messinija vrativši se preko Makedonije, Albanije, Crne Gore i Bosne i pri tom  za 11 dana napravili 4900 kilometara.

Više o ovom putovanju kao i drugim moto putovanjima Pakračana pročitajte u petak u tiskanom izdanju Pakračkog lista.

izvor: www.pakrackilist.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI