HDZ-ova edukacija: ¨Sigurno na dva kotača¨

"Sigurno na dva kotača"
(FOTO: M.B.)

22.07.2017. | M.B.
Pregleda: 5542

Članovi Gradskog odbora HDZ-a Požega i Mladež Temeljnog ogranka HDZ-a Centar održali su jutros edukaciju "Sigurno na dva kotača", čiji je cilj aktivnosti povećati sigurnost jedne od najugroženijih skupina u prometu- biciklista.

Tako je mladež kod Gradskog muzeja darivala prednja i zadnja LED svjetla koja su obavezna oprema bicikla. "Aktivnost je osmišljena i provedena od strane mladeži TO HDZ-a Centar koja ukazuje da se jednostavnim i smišljenim djelovanjem značajno može povećati sigurnost u prometu. Aktivnost je usklađena s tri od pet strateških ciljeva Nacionalnog programa cestovnog prometa RH, promjena ponašanja sudionika u prometu, sigurnija vozila i ostale aktivnosti koje će pridonijeti sigurnosti cestovnog prometa. U 2016. godini u prometnim nesrećama sudjelovalo je ukupno 1447 biciklista, što je 2,5% od ukupnog broja nesreća, od tog broja 28 osoba je poginulo, 339 teže je ozlijeđeno, a 787 lakše", rekao je predsjednik GO HDZ-a Požega, gradonačelnik Darko Puljašić.

"Kao svjedoci povećanog broja biciklista na prometnicama u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji u ljetnim mjesecima, odlučili smo se na ovu vrstu društvenog djelovanja. Kako smo i sami svakodnevno sudionici u prometu, bilo kao vozači motornih vozila, motocikala, bicikala ili pješaci, želimo ukazati na povećan oprez, posebno prema najugroženijim skupinama. Ovim putem pozivamo sve sudionike prometa da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi došlo do tragičnih posljedica", kaže Mladež HDZ-a TO Centar.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI