U proljeće 2018. počinje izgradnja vodovoda za 11 naselja

Pakrac
(FOTO: Google)

21.07.2017. | Grad Pakrac
Pregleda: 2872

U naseljima Omanovac, Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Novi i Stari Majur, Ploštine, Kapetanovo Polje, Batinjani i Toranj, naseljima sjeverozapadnog dijela Grada Pakraca bi u proljeće 2018. godine trebala započeti izgradnja vodoopskrbnog sustava.

Za tu namjenu je iz mjere 7.2.1., projekta Ruralnog razvoja, odobreno više od 7 milijuna kuna, dokumentaciju za natječaj pripremili su Poduzetnički centar Pakrac i stručne službe pakračke gradske uprave, a nositelj projekta će biti tvrtka Vode Lipik.

Vode Lipik će u kolovozu raspisati natječaj za izvođača radova pa bi, ukoliko natječajni postupak prođe bez većih problema, radovi mogli započeti u proljeće sljedeće godine, a predviđeno je da će trajati dvije godine. Ovim projektom planirana je izgradnja ukupno 38 kilometara nove vodovodne mreže a njegovim njegovim dovršetkom priključak na javni vodoopskrbni sustav će biti omogućen za novih oko 700 domaćinstava.


- Cilj projekta je osigurati vodoopskrbu naseljima na području Grada Pakraca koja je sada nemaju te tako omogućiti opskrbu stanovništva pitkom vodom koje sada koristi većinom individualne izvore i plitko kopane zdence čiju je kvalitetu nemoguće sustavno kontrolirati. Pored ovog cilja jednako je važan i cilj povećanja pokrivenosti područja Pakraca uslugama vodoopskrbe kao i povećanje broja stanovnika priključenih na sustav javne vodoopskrbe čime će se bitno doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva, ali na taj način i stvoriti uvjete za razvoj spomenutih naselja i porast broja stanovnika u područjima u kojima do sada nije bilo vode, rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.


Vode Lipik će osim ovoga projekta provoditi i projekt izgradnje vodovoda u Brekinskoj u iznosu oko 2 milijuna kuna iz iste mjere ruralnog razvoja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI