Na proljeće kreće izgradnja vodovoda

Vodovod Badljevina
(FOTO: Pakrački list)

19.07.2017. | Pakrački list
Pregleda: 3188

Iz Mjere 7.2.1 projekta Ruralnog razvoja odobreno je više od 7 milijuna kuna za izgradnju vodoopskrbe u naseljima sjeverozapadno od Pakraca, izvijestila je gradonačelnica Anamarija Blažević. Dokumentaciju za natječaj pripremili su Poduzetnički centar Pakrac i stručne službe pakračke gradske uprave, a nositelj projekta će biti tvrtka Vode Lipik.

Projekt dovršen još 2009. godine je projektantski vrijedan 9.362.717 kuna. Predstavlja nastavak izgradnje vodovoda koji je do sada izgrađen do Toranjskog puta. Kako nam je objasnio Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, od Toranjskog puta izgradnja vodova se nastavlja u dva smjera: jedan kroz naselje Omanovac prema Gornjoj Obriježi, Velikom Banovcu, Donjoj Obriježi, Ploštinama i Kapetan Polju. Drugi krak pružat će se kroz Novi i Stari Majur, Batinjane i Mali Banovac što je ukupno 38 kilometara novog cjevovoda.

Vode Lipik će u kolovozu raspisati natječaj za izvođača radova čija provedba će potrajati najmanje tri mjeseca tako da, ne bude li nepredviđenih teškoća kao što su žalbe natjecatelja, bi radovi mogli započeti idućeg proljeća i potrajat će oko dvije godine, kaže Pierobon. Njegovim dovršetkom priključak na javni vodoopskrbni sustav će biti omogućen za novih oko 700 domaćinstava.


"Cilj projekta je osigurati vodoopskrbu naseljima na području Grada Pakraca koja je sada nemaju te tako omogućiti opskrbu stanovništva pitkom vodom koje sada koristi većinom individualne izvore i plitko kopane zdence čiju je kvalitetu nemoguće sustavno kontrolirati. Pored ovog cilja jednako je važan i cilj povećanja pokrivenosti područja Pakraca uslugama vodoopskrbe kao i povećanje broja stanovnika priključenih na sustav javne vodoopskrbe čime će se bitno doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva, ali na taj način i stvoriti uvjete za razvoj spomenutih naselja i porast broja stanovnika u područjima u kojima do sada nije bilo vode", komentirala je gradonačelnica Blažević.


Vode Lipik će osim ovoga projekta provoditi i projekt izgradnje vodovoda u Brekinskoj u iznosu oko 2 milijuna kuna iz iste mjere ruralnog razvoja.

izvor: www.pakrackilist.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI