Komisija UNESCO-a dolazi u Park prirode Papuk

UNESCO dolazi na Papuk
(FOTO: PP Papuk)

18.07.2017. | M.B./PP Papuk
Pregleda: 5206

Ugledni će stručnjaci Zheng Yuan Yuan (Narodna Republika Kina) i Marco Firpo (Italija), članovi izaslanstva UNESCO-ove svjetske mreže geoparkova, koja okuplja 120 geoparkova, boraviti sljedećeg tjedna u Geoparku Papuk koji je od 2007. godine jedini hrvatski član ove ugledne svjetske asocijacije.

"Biti u jednoj takvoj obitelji je ponos, prestiž, ali i obveza, osobito jer smo, kao takav, jedini geopark u Republici Hrvatskoj.  Reizbor članstva u asocijaciji Svjetskih UNESCO geoparkova održava se svake četiri godine pa će i tijekom ovog monitoringa članovi izaslanstva ocijeniti koliko smo napredovali i u kolikoj mjeri provodimo vrlo stroge i zahtjevne kriterije", rekao je Goran Radonić, stručni voditelj Parka prirode Papuk.





Ugledni će gosti sljedećeg  tjedna u pratnji predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Uprave za zaštitu prirode, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Geološkog fakulteta, Geološkog instituta, Hrvatskog geološkog društva i predstavnika županija, gradova i općina sa područja Parka posjetiti: Veliku, Jankovac, svetište Gospe Voćinske i budući Geoinfo centar u Voćinu, geološki spomenik prirode Rupnicu na Papuku, te Trešnjevicu, Vrhovce i vile za odmor Montis Aurea na Novom Zvečevu.


Sljedećeg će dana izaslanstvo UNESCO-a posjetiti Orahovicu, Petrov vrh, Kutjevačku Rijeku transect, te vinske ceste na kutjevačkom području.

Tako će naš Park prirode Papuk opet imati priliku oduševiti goste svojim prirodnim ljepotama, opravdati svoje članstvo u UNESCO-u te ukazati na veliki turistički potencijal kojeg zasigurno ima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI