Sastanak ministra Pavića sa županom, gradonačelnicima i načelnicima

Radni sastanak ministra Pavića s predstavnicima PSŽ
(FOTO: Mateja Barukčić)

17.07.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5314

Ministar rada i mirovinskog sustava mr. sc. Marko Pavić sastao se danas sa županom Požeško-slavonske županije Alojzom Tomaševićem te gradonačelnicima gradova i načelnicima općina u našoj županiji.




Glavna tema sastanka bio je projekt "Zaželi" koji je prije dva tjedna predstavljen u Požegi u sklopu projekta "Slavonija".






"Oštro smo krenuli u promociju programa "Zaželi" kojim ćemo zaposliti 3000 žena, program vrijedi 400 milijuna kuna. Cilj programa je da svaka zaposlena žena pomogne četiri kućanstva što zanči da će u ovaj projekt biti uključeno ukupno 12 000 kućanstava. Danas ćemo razgovarati o tome na koji način možemo pospješiti suradnju Ministarstva s jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Program je kontinuirano otvoren te se na njega može prijaviti već sutra", istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.




"Ovaj projekt je izvrsna mogućnost pogotovo za osobe iznad 50 godina starosti jer će se za njih otvoriti nova radna mjesta. Svi gradovi i sve općine u našoj županiji spremne su za prijaviti se na ovaj projekt te od njega očekujemo puno. Naša županija može privući oko 9 milijuna kuna sredstava preko općina, gradova i udruga. Mi smo prije tri godine imali jedan ovakav projekt "Pomoć u kući" koji je nažalost ugašen, zato smo sretni jer se nešto slično opet pojavilo upravo zato što smo ruralni kraj koji ima dosta starijih i nemoćnih osoba kojima je potreban ovakav tip pomoći. Definitivno ćemo ovim projektom rasteretiti naše domove umirovljenika koji su pod pritiskom i velikim listama čekanja jer će korisnici u svojoj kući imati njegu koja im je potrebna," rekao je župan Alojz Tomašević.





Nakon radnog sastanka, ministar, župan, gradonačelnici i načelnici sudjelovali su u radionici na temu projekta "Zaželi" u Gospodarskoj komori u Požegi. Radionici su prisustvovali i predstavnici udruga, regionalne razvojne agencije i svi zainteresirani za projekt koji su mogli pitati i saznati sve što ih zanima i što trebaju znati o projektu.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI