Plink tim na konferenciji EU projekata u Crnoj gori

Plink tim u Podgorici
(FOTO: plink.hr)

14.07.2017. | plink.hr
Pregleda: 2974

Plink tim je zajedno sa Gradom Pleternica, nositeljem projekta Bećarac&Ganga sudjelovao na međunarodnoj konferenciji u Crnoj gori.

Na Konferenciji povodom obilježavanja početka provedbe projekata u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. prezentirani su odabrani projekti u prvom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Na svečanoj konferenciji, uz spomenute ministre, sudjelovali su i Zara Haliović, pomoćnica direktora Sektora za koordinaciju pomoći EU u Direkciji za Europske integracije Bosne i Hercegovine, Aivo Orav, šef delegacije EU u Crnoj Gori te Stella Arneri, v.d. ravnatelja Agencije za regionalni razvoj koja je ujedno i upravljačko tijelo spomenutog programa.Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina - Crna Gora trilateralni je program koji se provodi u financijskom razdoblju 2014. - 2020. godine u okviru programa IPA II. U ožujku 2016. godine objavljen je prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga na Programu. Ukupno je u sklopu prvog Poziva bilo dostupno 25.016.349,00 eura, od kojih je 21.263.897,00 sredstva EU-a, a ugovoreno je ukupno 20 projektnih prijedloga iz područja socijalnih i zdravstvenih usluga, energetske učinkovitosti, kulture i turizma te razvoja poduzetništva. Ukupna vrijednost Programa je 67.241.552 eura, od čega je 57.155.316 eura osigurano iz fondova EU-a, dok nacionalno sufinanciranje iznosi 10.086.236 eura, a drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga planira se objaviti u 1. tromjesečju 2018.

Podsjetimo, Grad Pleternica je sa svojim partnerima - Općinom Tomislavgrad, Poduzetničkim centrom Pleternica, Turističkom zajednicom grada Pleternice i Kulturno-informativnim centrom Tomislavgrad, ostvario bespovratna sredstva na području turizam, za projekt Kulturna ruta bećarca i gange. Projekt nosi najveću vrijednost od svih odobrenih projekata, a sufinanciranje EU sredstvima je 85%.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI