Mario Katić iz Frkljevaca paurskom narodnom nošnjom osvojio prvo mjesto na Đakovačkim vezovima

Mario Katić u narodnoj nošnji
(FOTO: Privatna kolekcija)

12.07.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 14346

Zadnjeg dana 51. Đakovačkih vezova odabrani su miss Đakovačkih vezova, najljepša djevojka u nošnji, najljepša snaša u nošnji i najljepša muška narodna nošnja, a nju je ove godine nosio Mario Katić iz Frkljevaca. Mario studira povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, no uspjeli smo ga uhvatiti na trenutak da nam kaže nešto više o sebi i izboru najljepše muške nošnje.



"Član sam Muške vokalne skupine "Sinovi atara" koja djeluje u Zagrebu, a sastoji se od Slavonaca koji studiraju, rade i žive u Zagrebu te smo upravo na turneji u Litvi gdje s bećarcima predstavljamo Republiku Hrvatsku na UNESCO-vom festivalu. Na nagovor prijatelja iz MVS "Sinovi atara" i roditelja prijavljen sam na Izbor za najbolje nošeno narodno ruho, natjecanje koje se odvija u sklopu Đakovačkih vezova. Nosio sam svečanu paursku svatovsku nošnju iz Požeštine i njome sam s ponosom i velikim zadovoljstvom predstavljao svoj kraj i selo. Na završnoj večeri 51. Đakovačkih vezova izabran sam za prvo mjesto u kategoriji momaka za najbolje nošeno narodno ruho", rekao nam je Mario.







Mario kaže da se folklorom ne bavi dugo, a Atarima se priključio prije tri godine kada je krenuo studirati. "Taj spoj dobrog društva i prilike da naučim nešto o narodnim običajima i nošnjama me jednostavno oduševljava", govori za kraj Mario.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI