Brođanin (62) uhićen zbog bludničenja nad djevojčicom pušten da se brani sa slobode

Pedofilija- ilustracija
(FOTO: Sb Online)

10.07.2017. | Sb Online
Pregleda: 14000

Početkom mjeseca, točnije 4. srpnja, uhićen je i u policijsku postaju priveden Brođanin M.Z. (62) pod sumnjom da je počinio kazneno djelo bludne radnje nad djetetom – djevojčicom starom devet godina, izvijestio je lokalni portal sbonline.net. Policija nije.

No, da bi ovakva otužna vijest dobila i bizarni nastavak pobrinuo se sudac istrage koji je muškarcu rođenom u lipnju 1955. godine odredio prilično nevjerojatnu i upitno smislenu mjeru. Naime, osumnjičenom za – da ne umatamo u celofan i ne služimo se pravničkim metajezikom – pedofiliju nije dosuđen istražni zatvor, nego zabrana prilaska djevojčici na udaljenost manju od 100 metara i policijski nadzor.

Ukoliko se optužbe pokažu točnima (a dosad bi ih odbacili da ne postoji ozbiljna i opravdana sumnja u počinjenje djela) upitno je koliko je sudac zaštitio i samu dosadašnju žrtvu, a kamoli druge djevojčice koje se također mogu naći u fokusu prijavljenog muškarca.


Odvjetnik: Ovo nije neuobičajeno


Nadalje, kazna koju Kazneni zakon predviđa za spomenuto kazneno djelo je do pet godina zatvora, a ukoliko je prisutna primjena sile, obmana ili prijevara i do 15, pa je i tim više pitanje istražnog zatvora, kao prevencije ponavljanja djela ili utjecaja na svjedoke, prilično suvišno.

Upoznati s tim slučajem frapirani su, ali ne i odvjetnik osumnjičenog. Tomislav Džepina, odvjetnik M.Z. kaže kako takav postupak suca nije neuobičajen u sudskoj praksi, a na sva ostala naša pitanja – ispričava se – nije u mogućnosti odgovoriti, do okončanja postupka.

Idenitet osumnjičenog je poznat; riječ je o muškarcu koji u Slavonskom Brodu slovi kao imućan, a prema neslužbenim informacijama, ne manjka mu ni veza u lokalnoj policiji…

www.sbonline.net


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI