¨Božićna priča¨ pobjednik drenovačkog turnira

memorijalni turnir u Brodskom Drenovcu
(FOTO: F.M.)

10.07.2017. | F. Memedović
Pregleda: 7148

U organizaciji nogometnog kluba Hrvatskog dragovoljca i pod pokroviteljstvom Grada Pleternice u Drenovcu je odigran 22. Memorijalni malonogometni noćni turnir, na kojem je sudjelovalo sedamnaest ,vrlo kvalitetnih, malonogometnih družina s područja županija Požeško-slavonske i Brodsko-posavske. Ovaj memorijalni turnir već dvadeset i dvije godine, tradicionalno druge subote u mjesecu srpnju ,odigrava se u čast i spomen na četvoricu drenovačkih branitelja, PERU PARIĆA, VITOMIRA BALTIĆA, ANTU KUKURUZOVIĆA I DRAGOJA DAVIDOVIĆA, koji su poginuli i nestali u obrambenom domovinskom ratu.



Kao i svake godine prije početka turnira ,vijence i zapaljene svijeće ,ispred spomen obilježja poginulim i nestalim braniteljima u centru Drenovca u ime pokrovitelja ovog turnir, grada Pleternice, položila je gradonačelnica, gospođa Antonija Jozić, njezin zamjenik Domagoj Katić te drenovački vijećnik u gradskom vijeću, Josip Kalan. Ispred oružanih snaga Republike Hrvatske i vojarne 123.Brigade HV, svijeću je zapalio pukovnik Antun Mikić, a vijenac u ime organizatora turnira, nogometnog kluba Hrvatskog dragovoljca, položio je njegov predsjednik Ivo Matošević. U nazočnosti rodbine i prijatelja cvijeće i zapaljene svijeće položile su i predstavnice drenovačke Udruge žena.





Nakon odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima i nakon intoniranja himne, Lijepe naše, turnir je prigodnim riječima otvorila gradonačelnica Jozić, istaknuvši, da drenovački turnir, ne samo što je jedan od najdugovječnijih i najpopularniji u ovom dijelu županije Požeško-slavonske , nego je on i turnir s posebnim značenjem memorijala na četvoricu poginulih i nestalih branitelja, koji su domovini darovali ono najvrednije što su imali, a to su njihovi mladi životi, i zato neka ovo natjecanje bude nešto više od sportskog prestiža, a to je prijateljsko druženje u kojem na kraju neka pobjedi najbolji, zaključila je gradonačelnica Jozić.



A najbolju nogometnu priču na ovogodišnjem 22.drenovačkom memorijalnom malonogometnom turniru ispričala je , zapravo , odigrala je ekipa ,,BOŽIĆNA PRIČA" iz Kutjeva ,koja je u ranojutarnjim nedjeljnim satima u finalnoj utakmici pobijedila ekipu ,,SMOKVIN LIST" iz Kujnika. Više od pet stotina natjecatelja i posjetitelja, na sportskom kompleksu u Drenovcu, cijelu večer i noć użivalo je u utakmicama turnira, u živoj glazbi i odličnoj gastronomskoj ponudi. Mnogi su obećali da će doći i iduće godine.

foto i tekst
Franjo Memedović


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI