Obilježavamo Nacionalni dan Nikole Tesle- Dan znanosti, tehnologije i inovacija

Nikola Tesla
(FOTO: Sb Online)

10.07.2017. | Sb Online
Pregleda: 3115

Nikola Tesla, jedan od najvećih svjetskih znanstvenika i izumitelja 19. i 20. stoljeća, rođen je 10. srpnja 1856. u ličkom selu Smiljan, a umro je 7. siječnja 1943. godine u hotelu New Yorker. 

Ove godine obilježavamo četvrti po redu Nacionalni dan Nikole Tesle- Dan znanosti, tehnologije i inovacija, utemeljen u znak sjećanja na ovog velikog znanstvenika koji je svojim brojnim patentima zadužio cijeli svijet.

Ideja koja stoji iza osnivanja ovog dana je da bi se na taj način Hrvatska predstavila kao domovina Nikole Tesle, svjetski poznatog znanstvenika i inovatora, ali i država koja osobitu pozornost poklanja razvoju znanosti, tehnologije i inovacija, što bi, posljedično, pozitivno utjecalo na hrvatsku znanost i turizam.


I dok je u Zagrebu obilježavanje ovog dana započelo trodnevnim programom u Tehničkom Muzeju Nikole Tesle ( kompletan program ovdje: http://www.unt-genius.hr) i sinoćnjim koncertom violončelistice Ane Rucner na jezeru Bundek, u našoj županiji interesa za obilježavanje ovog dana naprosto- nema!


Naravno, uvijek Vam ostaje da pogledate neki od igranih ili dokumentarnih filmova snimljenih njemu u čast, a mi apeliramo na djelatnike u kulturi iz našeg grada i županije da dogodine ne zaborave na ovu odličnu priliku za pokoju dodatnu izložbu ili radionicu koja bi, vjerujemo, privukla popriličan interes naših sugrađana.

www.sbonline.net


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI