Od kolovoza poskupljuje struja

Poskupljenje struje
(FOTO: Index.hr)

09.07.2017. | Index.hr
Pregleda: 6446

Od kolovoza poskupljuje struja. U sljedećih tjedan dana, objavljeno je u Dnevniku Nove TV, ministar energetike donijet će odluku o povećanju naknade za poticanje obnovljivih izvora energije pa će se povećati računi za električnu energiju.

Poskupljenje će se primjenjivati već za srpanj, ali će građani to vidjeti i osjetiti tek na računima koji će sandučiće stići u kolovozu. Odluku o poskupljenju naknade za obnovljive izvore energije vlada bi trebala donijeti na prvoj sljedećoj sjednici.

Navodno bi povećanje trebalo biti s 3,5 lipa po kilovatsatu na 7,5 ili 8,5 lipa. Prema izračunima stručnjaka povećanje naknade na 7,5 lipa po kilovat satu, a koje je vjerojatnije, račun za struju prosječnog kućanstva koje troši 300 kilovatsati na mjesec bi se sa sadašnje 272 kune povećao na 286 kuna. Na godišnjoj razini to je poskupljenje za 168 kuna.


www.index.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI