Park prirode Papuk bilježi rekordnu posjećenost

PP Papuk
(FOTO: PP Papuk)

06.07.2017. | M.B./PP Papuk
Pregleda: 3706

Park prirode Papuk u prvoj polovici turističke godine bilježi rast od 34% više posjetitelja u odnosu na 2016. godinu. Usporedbom statističkih podataka prethodnih godina, s 5164 posjetitelja u prvoj polovici 2017. godine, na tragu smo rekordne posjećenosti na kraju ove turističke godine. Naime, ukupan broj posjetitelja u čitavoj 2016. godini iznosio je 5685, dok je samo u prvoj polovici ove godine Park prirode Papuk posjetilo 5164 posjetitelja.

Najjači turistički adut parka, Park šuma Jankovac i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama.




- Izuzetno smo zadovoljni svim pozitivnim pokazateljima, ali i ovolikim značajnim povećanjem broja posjetitelja, no moram naglasiti kako ovi rezultati uključuju samo organizirane grupe, odnosno posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park,  dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći. Vjerujem kako je povećanju broja posjetitelja doprinijelo i potpisivanje sporazuma o suradnji s osnivačima osnovnih i srednjih škola u Požeško-slavonskoj i Virovitičko podravskoj županiji, a u narednom razdoblju planiramo sličnu suradnju ponuditi i školama iz svih pet slavonskih županija kako bi i ti učenici po prihvatljivijim uvjetima uživali u ljepotama Papuka.-izjavio je Alen Jurenac ravnatelj Parka prirode.




Od ove sezone turistička ponuda Parka prirode Papuk obogaćena je s prvim kamp odmorištem u regiji koje je u dva mjeseca od otvorenja zabilježilo oko 50 dolazaka i 132 noćenja. Struktura gostiju kampa ide u korist stranih gostiju i to gosti iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine.

Park prirode Papuk ove je godine postao punoljetan, a prošlo je i 10 godina otkako je Papuk postao prvi geopark u Hrvatskoj.



- Zahvaljujući činjenici da je Papuk prvi hrvatski Geopark i da je od prošle godine dio UNESCOve svjetske mreže geoparkova zasigurno i zbog toga privlači sve veći broj gostiju. U razdoblju koje nam slijedi planiramo značajno poboljšati posjetiteljsku infrastrukturu ponajprije Geo info centrom u Voćinu i Kućom Panonskog mora u Velikoj te na taj način privući veći broj posjetitelja koji bi zahvaljujući novim sadržajima produžili svoj boravak u Parku.- rekao je Goran Radonić stručni voditelj Parka prirode Papuk.

Svoj doprinos povećanju posjećenosti dala je i Čuvarska služba Parka koja provodi edukaciju posjetitelja te vođenje organiziranih grupa:

-Jedan od faktora povećanja broja posjetitelja je između ostalog i kontinuirani rad na poboljšanju turističke infrastrukture koji rezultirao povećanjem interesa i većim brojem posjetitelja. Čuvarska služba Parka prirode Papuk u ovoj se sezoni tako pojačano bavila upravo edukacijom i prihvatom posjetitelja. Nadamo se da će u bližoj budućnosti park ostvariti suradnju sa lokalnim stanovništvom zainteresiranim za rad s turistima u smislu lokalnih vodiča-rekla je Gordana Kukić glavna čuvarica prirode Parka prirode Papuk.

www.pp-papuk.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI