Tko o čemu- SDP o poštenju!?

Bruno Horvat i Marijan Cesarik (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

06.07.2017. | A.M.
Pregleda: 6515

Kako je sezona "kiselih krastavaca” i nema previše vijesti, zato je tu SDP da nas uveseljava sa svojim prijedlozima, pa krenimo redom.

Prvo je bila tiskovna GO SDP Požege na čelu s dr. Cesarikom i još nekim statistima kako bi oni smanjili vijećničke naknade što se super ideja samo...

Kako to da kad god je SDP u oporbi onda ima ideje kako smanjiti nešto i preusmjeriti sredstva, a kad je na vlasti ona na to sve zaboravi?


Možda je sad razlog tomu što bi dr. Cesarik primao dvije naknade u županijskom i gradskom vijeću pa da ga ne bi bilo sramota, onda "hajdemo smanjiti". Kako nisu vijećnici oporbenog SDP-a jednostavno rekli "mi se svoje naknade odričemo i želimo da se uplaćuje u Crveni Križ"? Zašto nisu postupili kao gospodin Zdravko Ronko koji je kao predsjednik nadzornog odbora Tekija nezakonito primao naknadu, a novac nije vratio.


Možda SDP želi skrenuti pozornost s činjenice da imaju u vijeću Zvonka Štajduhara koji je ujedno zaposlenik Tekije, pa je to možda sukob interesa. Dvostrukim primanjima ne znamo iznos, ali sigurno nije neznatan! Svojevremeno je SDP prije izbora prozivao jednog vijećnika Nezavisne liste Nine Smolčića kako je u sukobu interesa, je li Zvonko Štajduhar bio u sukobu interesa za vrijeme vladavine Zdravka Ronka, da podsjetimo, tada je zaposlenik Tekije bio predsjednik gradskog vijeća?

Onda se malo mlatilo po proračunu kako je napuhan, kako se brzo zaboravlja proračun izbora 2012. kada su u proračun uračunata sredstva, recimo, Hrvatskih cesta, voda itd itd.

A onda je uslijedila tiskovna županijskih vijećnika dva umirovljenika i just Bruno. I o čemu su pričale jake snage SDP-a? Nesuđeni župan po drugi puta gubitnik izbora (a ići će on i treći put, valjda teorijom kockara "jednom moram dobit") kojemu je najvažnije u izborima bila internet stranica županija. Reče kako županija daje manje kuna za lov. Eto, gospodin Samardžija bi u lov dok se mladi iseljavaju, a što će drugo čovjek u sigurnoj mirovini.

Bruno Horvat se uhvatio cesta, što i nije čudno, ipak njegov posao zahtjeva da ceste budu sigurne, a kako će Bruno poslom do županije ako ceste nisu sigurne, pogotovo Požeštine? A onda je spomenuo Antu Bagarića, njegovog mentora, dok se kao mladi dečko borio protiv SDP-a u kojem sad statira i čeka svoju priliku da preuzme županijsku organizaciju jer nekomu je izgleda ostavljena u namet.

Na kraju, nadamo se da su glasači SDP-a zadovoljni startom svoje partije koja, kao i puno puta dosad, pokazuje što je bitno za grad i županiju.

Dajmo im da love, vozaju se, gospodare otpadom, odreknu se naknade i tako dalje.

I na kraju, pozdravite ih, popričajte s njim, mislite na svoje starije! 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI