Zvečevo osiguralo plaće za svibanj, zatvoren KTC u Kutjevu

KTC- ilustracija
(FOTO: Google)

05.07.2017. | 034 Portal
Pregleda: 10892

Svima poznata situacija Zvečeva d.o.o. dobila je još jedan nastavak. Naime, nakon prisilnog godišnjeg na kojem su bili radnici, uprava je navodno osigurala plaće za mjesec svibanj 2017. godine te su one i isplaćene.

Iz povjerljivih izvora doznajemo da je trenutno u pogonu jedino proizvodnja alkohola na kojem radi samo desetak ljudi, no sirovine za proizvodnju čokolade nisu došle te se godišnji odmor radnicima produžio još ovaj tjedan.Gospodin Alvir je radnicima obećao dolazak sirovina ovaj tjedan te početak rada idući od idućeg ponedjeljka.

Nadamo se da će Uprava Zvečeva d.o.o. pronaći trajno rješenje za ovu nesretnu situaciju.


Nažalost, nade za kutjevački KTC više nema jer, kako doznajemo, radnici i trgovina prestali su raditi 30. lipnja. Dio radnika navodno će biti prebačen u KTC u Požegi, a ostatku će biti isplaćene otpremnine.


Kutjevačke gradske vlasti pokušale su spriječiti ovaj događaj tako što su Upravi ponudili oslobađanje komunalnih naknada i svih davanja prema gradu, no Uprava je zbog velikog pada potrošača i kupovne moći ipak odlučila da poslovnica trajno prestaje s radom.  Iz uprave navode da će održati sva događanja koja su zakazana do kraja ove godine (svadbe i ostale proslave), no nakon toga ni restoran više neće biti u funkciji.

Poznato je da je cijelu Slavoniju zadesila "bijela kuga", a posljedice iseljavanja ljudi vidljive su gotovo na svim područjima života. Nažalost, oni koji se nisu iselili, gube poslove i najviše osjete posljedice lošeg ekonomskog stanja u kojem se naša država nalazi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI