Tolušić: ¨Čudo se neće dogoditi preko noći, ali jednim kontinuiranim radom i brigom Slavonija će biti u vrhu¨

Sjednica Vlade Republike Hrvatske u Požegi
(FOTO: M.M.)

03.07.2017. | M.M.
Pregleda: 7843

U Požegi je danas završio drugi sastanak projekta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a o zaključcima su izvijestili ministrica Žalac, ministar Tolušić i domaćin župan Tomašević.






"Sjednica je bila nastavak sjednice koja je održana 11. travnja u Osijeku ono što smo danas izlagali to je informacija o samoj provedbi projekta gdje smo od prošli puta do danas udvostručili sredstva europskih fondova gdje smo sada na 6,73% u odnosu na 2,5 milijarde eura koje planiramo do 20023. godine potrošiti za sve unutar istoimenih operativnih programa.


Predstavnici županija Republike Hrvatske danas su predstavili pitanja i projekte brzih cesta, željezničke povezanosti, agrotehnoloških centara, poduzetničkih zona, javnog sustava navodnjavanja, istraživanje i eksploatacija geotermalnih izvora.

Požeško - slavonska županija postavila je pitanja i projekte brze ceste Požega sa spajanjem na autocestu A3, brza cesta Pakrac – Lipik sa spajanjem također na autocestu A3, akumulacija Kamenska, Odmaralište "Zvečevo", "Svijet graševine", centar kompetencije o poljoprivredi i prehrani.

Iduća sjednica savjeta je dogovorena za listopad u brodsko – posavskoj županiji, a glavna obrađena tema će biti prometna povezanost pet slavonskih županija." rekla je ministrica Gabrijela Žalac




Danas je prvi sastanak trajao koliko treba gdje se razgovaralo i o strategiji razvoja Hrvatske , a i samim time i Slavonije te ovaj poslijepodnevni sastanak je bitniji jer se razgovaralo o svih naših pet županija i Slavonije u cijelosti.

Unazad dvije ili tri godine nismo se mogli sastati niti razgovarati s ministrima što je sada drugačije i na čast svima nama.

Bez ovih projekata i te izlaska na autocestu, akumulacijskog projekta Kamenska odnosno obrana od poplava te stavljanjem svih predivnih, mrtvih kapitala u funkciju nećemo biti ono što jesmo, stoga moramo se potruditi vratiti Slavoniji ono što Slavonija zaslužuje."- dodao je župan požeško – slavonski Alojz Tomašević




"Da se zadnjih dvadeset godina ovako brinulo o Slavoniji, Slavonija ne bi bila u ovoj situaciji u kojoj je danas.

Kada pričamo o Slavoniji poljoprivreda je jedini segment koji se tiče ovih pet županija pa tako i program ruralnog razvoja koji je poljoprivredni fond te novci koji su tu trebali bi završiti na području pet Slavonskih županija.

Do sada govorimo o 650 milijuna kuna koji su isplaćeni u tih pet Slavonskih županija zahvaljujući ministarstvu Regionalnog razvoja. Glavni prioritet pri dodjeli poljoprivrednog zemljišta će biti namirenje stočara, nismo u svemu tome zaboravili naše dosadašnje zakupce ali niti naše mlade poljoprivrednike koji su u vrhu prioriteta. Čudo se neće dogoditi preko noći, ali jednim kontinuiranim radom i brigom Slavonija definitivno može biti u sredini ali i samom vrhu kada govorimo o hrvatskim regijama." - zaključio je ministar poljoprivrede Tolušić

























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI