Tomašević: ¨Slavonija i naša županija imaju kapacitete i mogućnosti te ćemo uz ovakvu potporu podići životni standard¨

Sjednica Vlade Republike Hrvatske u Požegi
(FOTO: M.M.)

03.07.2017. | M.M.
Pregleda: 12558

Po završetku prvoga dijela sjednice Vlade Republike Hrvatske koja se danas održava u Požegi premijer Plenković, predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko - kninski župan Goran Pauk te domaćin župan požeško – slavonski Alojz Tomašević ukratko su obrazložili današnju sjednicu.







"Cilj ove Vlade je da u jednoj sustavnoj i partnerskoj suradnji popunimo jednu prazninu koju smo uočili u proteklim godinama, a to je nedovoljna koordinacija djelovanja između središnje razine vlasti i županija.


Pratit će se mandati izabranih župana, županijskih skupština, načelnika, gradonačelnika i samih vijeća s mandatom ove vlade. To nam nameće obavezu da sve one strateške i razvojne teme zajednički raspravimo i pokušamo postići što širi politički konsenzus kako bi omogućili rješavanje ključnih pitanja odnosno gospodarski rast i razvoj, društvena solidarnost i ravnomjerni razvoj Hrvatske i zato su glavne teme današnjeg sastanka bile nova strategija regionalnog razvoja i fiskalna decentralizacija" - rekao je premijer Plenković




"Sam slijed od 19.prosinca prošle godine do sada pokazuje kako nisu samo puste priče već da se intenzivno radi i na državnoj razini kao i na županijskoj te gradskoj. Tema strategije regionalnog razvoja je nešto na što smo mi u županijama ovisni s obzirom na to da smo da smo po zakonu obvezni imati svoje strategije ovo je ono što smo čekali.

Fiskalna decentralizacija odnosno izmjena zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave kojega mi kao Zajednica županija podržavamo u svim svojim bitnim načelima, a jedno od bitnih načela je da se s ovim prijedlogom zakona jako pojednostavljuje model financiranja jedinica lokalne i područne samouprave." - rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko - kninski župan Goran Pauk




"Meni je pripala čast da budem domaćin ovako važnom sastanku u ime stanovnika požeško – slavonske županije, a na određen način i beneficija jer imati mogućnost na jednom mjestu biti sa svim ministrima Hrvatske Vlade i županima te razgovarati o svim temama nešto je što je dobra poruka da niti županija požeško – slavonska niti Slavonija nije zaboravljena jer dolazak Vlade Republike Hrvatske daje jasan znak i smjer da potpora Hrvatske Vlade neće izostati.

Slavonija i naša županija ima kapacitete i mogućnosti te uz ovakvu potporu, razmišljanje i procedure koje će pojednostaviti sve podići ćemo životni standard te zajednički probati zaustaviti bijelu kugu u Slavoniji te ju podići na razinu kakva joj pripada u Hrvatskoj pa i u Europi." - zaključio je Alojz Tomašević
























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI