Ako ugine moja krava, nek susjedu uginu dvije

(Ilustracija)
(FOTO: 034 portal)

01.07.2017. | Franjo Memedović
Pregleda: 10784

Eto opet nakon malo dužeg vremena i mira, ponovno se neki oglasiše obrušiše na Pleternicu, mislim više na nositelje i obnašatelje vlasti u ovoj lokalnoj samoupravi, te ih prozvaše i okriviše za uspostavu TIMA 2 hitne medicinske pomoći u Pleternici koji će na dobrobit i korist građana ovoga dijela županije od prvog srpnja pružati hitne medicinske usluge i pomoći tamo gdje i kada se za to ukaže potreba. Stvarno nije jasno kako netko za dobro učinjeno može biti kriv samo zato što je odradio ono zašto su ga građani izabrali, a to je stvaranje uvjeta za kvalitetniji i ugodniji život na području te lokalne samouprave.

Postavlja se pitanje zašto bi Pleternica bila kriva Kutjevu i Čaglinu i kakve veze i utjecaj ima uspostava pleterničkog TIMA 2 hitne medicinske pomoći sa odlukom o reduciranju medicinskih usluga na kutjevačkom i čaglinskom području. Mislim da ove dvije odluke i događaji nisu u nikakvoj svezi i zato ne treba stvarati animozitete između Pleternice s jedne te Kutjeva i Čaglina s druge strane. Kanimo se bilo kakvih zavada i tobožnje brige za neke ugrožene i jadne, jer takvo "dušobrižništvo" sigurno niti Kutjevu, a niti Čaglinu neće pomoći niti koristiti. Da medicinsku usluge na cijelom području županije Požeško-slavonske treba dovesti na viši i pristupačniji nivo na tome sigurno treba raditi, ali ne na način, ako nema kod mene i za mene onda ne treba nikome i nigdje.

Kada je razvoj i dostupnost medicinski usluga na području županije Požeško-slavonske u pitanju, s čim sigurno niti onaj koji je uspostavio javno zdravstvo, i ne samo u Hrvatskoj, dr. Andrija ŠTAMPAR, sigurno ne bi bio sretan i zadovoljan, je činjenica da niti danas u dvadeset prvom stoljeću u njegovom rodnom Drenovcu, koje je još uvijek jedno od većih naselja u županiji, bar u povremeno i skraćenom djelovanju, ne postoji ambulanta opće medicine. Pa kada je na žalost već tako, onda neka i Drenovljani imaju bolju mogućnost preko TIM2 u Pleternici dobiti pomoć kada im zatreba. A što se Čaglina tiče, prema nekim informacijama, pleternički TIM 2 hitne medicinske pomoći pružat će i davati svoje usluge i na tom području.


Bože, dali  ćemo se ikada riješiti te hrvatske zlobe, jala i zavisti.


Franjo Memedović


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI