Veleučilište iz Požege ugostilo 20 studenata iz Francuske

Studenti iz Francuske u Podgorju
(FOTO: M.M.)

28.06.2017. | M.M.
Pregleda: 7586

Veleučilište u Požegi danas je ugostilo 20 studenata iz Francuske odnosno iz partnerske škole Avize Viti Campus iz regije Champagne u svome podrumu u Podgorju.

Naime prije godinu i pol dana Veleučilište u Požegi počelo se suradnju s Avize Viti Campus iz regije Champagne na razmjeni studenata. U prvi posjet školi uputili su se profesor Mesić i profesorica Svitlica s Veleučilišta dok je prije par dana istu školu posjetila profesorica Obradović.

Profesorica Obradović kaže kako oni imaju malo drugačije obrazovanje jer srednja škola i više obrazovanje je u jednoj instituciji te nakon srednje škole pohađaju dodatne dvije godine pa tek onda na sveučilište. Pošto su u središtu Champagne proizvode samo šampanjac te je jedna od najcjenjenijih škola za proizvodnju šampanjca.






"Kao partnerska institucija interesantni su nam jer naši studenti mogu otići i vidjeti proizvodnju šampanjca jer kod nas je proizvodnja šampanjca u veoma niskim razinama i omjerima te se mi ovdje učimo u razvijanju pjenušavih vina dok su oni u samom vrhu. Dok s druge strane mi smo njima također zanimljivi jer kako oni proizvode samo pjenušava vina kod nas mogu vidjeti proizvodnju mirnih vina, a pogotovo crnih jer ih oni u svojoj regiji ne proizvode." - navodi profesorica Obradović




Studenti iz Francuske nisu samo došli posjetiti podrum Veleučilišta koji im je bio domaćim te ih proveo i kroz podrum Vlade Krauthakera već su posjetili Dalmaciju, a sljedeća destinacija su im Plitvička jezera te Istra nakon čega se upućuju prema Francuskoj.




"U devetom mjesecu četvero studenata s Veleučilišta u Požegi ide kroz program Erasmus na razmjenu u Francusku kako bi odradili praktični dio berbe i vidjeli proces proizvodnje pjenušaca dok će četvero studenata iz Francuske doći u Požegu na Veleučilište također odraditi isto praktični dio i vidjeti proizvodnju mirnih vina." - rekao nam je profesor Mesić































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI