Gero:¨ Pravi potez ili sreća je to što sam našao odličnu ekipu i redatelja¨

Glumci i redatelj predstave "Kućni pritvor"
(FOTO: M.M.)

28.06.2017. | M.M.
Pregleda: 12181

Jučer je pred mnoštvom publike u Gradskom kazalištu Požega održana premijera predstave "Kućni pritvor" prema tekstu Hrvoja Podobnika odnosno Gere koji je bio glavni glumac uz još dvoje glumaca Matiju Majora i Anu Takač te redatelja Lovru Krsnika.

Gero je tekst za ovu predstavu napisao 2014. te ga je uspio 2017. "staviti" u funkciju.Naime u samoj predstavi radi se o vijećniku koji je glavni lik Tomislav Božić, a glumi ga baš Gero. Tomislav je veterinar koji se odlučio kandidirati na izborima te je sa svojom nezavisnom listom osvojio jedno mjesto u Gradskoj skupštini, dok je preostalih 20 mjesta pripalo dvjema vladajućim strankama. Svoj daljnji rad kao političar usmjerio je ka otklanjanju nepravilnosti i nezakonitih radnji pri čemu je mnogima stao na žulj. Pa je tako, stjecajem okolnosti, završio u kućnom pritvoru kod svoje mame.





Gero je na ideju samog teksta i predstave došao zato što je od 2003 godine u kazalištu te želio je nešto napraviti i na daskama.


"Prilike oko takvog "projekta" nisam dobivao što nije čudno za Hrvatsku, a kamoli za Požegu jer čovjek mora napraviti sam svoj tekst, produkciju, predstavu itd. Pravi potez ili sreća je to da sam unatoč poteškoćama našao pravu ekipu odnosno što sam angažirao redatelja Lovru Krsnika koji je to sve realizirao." - rekao je Gero




"Ovo sve je jedno zanimljivo putovanje koje je 27. lipnja doživjelo jednu novu fazu. Kako smo u Zagrebu radili veći dio proba kada smo došli u Požegu morali smo se prilagoditi većem prostoru.

U samoj predstavi su četiri lika ali tri glumca jer jedan lik odnosno Matija Major glumi Božićevu majku i njegovog odvjetnika te je to također jedan od momenata koji dodatno sve to približava publici." - dodao je redatelj Lovro Krsnik




Što se tiče odnosa između glumaca na daskama jako je dobar jer manje-više svi glumci se poznaju od prije i već su nekoliko puta surađivali kao što navodi i glumica Ana Takač.




"Nikada ništa ne dobijemo slučajno pa tako i svaki lik otkriva nešto o nama samima ili nešto na čemu trebamo raditi ili da se riješiš nekakvih malih predrasuda.

Rad na ovoj predstavi bio je intenziva, jer kazalište je živo i svaka predstava nosi nešto svoje koliko god ju puta ponavljali." - rekla je glumica Ana Takač




Matija Major kaže kako su treći put u Požegi te se nadaju kako ova premijera prikazuje, dokazuje i dopire do svakog gledatelja jer svatko se kroz predstavu može naći pošto ne samo da je bazirana na politiku, već se postavljaju pitanja nemogućnosti ostvarenja ciljeva, prikaz kako ti drugi kroje sudbinu, manipuliraju tobom jer na žalost stanje je takvo kakvo je.

"U predstavi imam dvije uloge koje su malo zahtjevne tako da nije lagano jer su baš ta dva lika ključna u odnosu prema glavnome ali tu je i izazov jer jedan od likova je žensko." - dodao je Major







Svi zainteresirani za ovu predstavu mogu danas doći u Gradsko kazalište Požega u 20:00 sati te uz mnogo smijeha pogledati reprizu jučerašnje premijere koja vas zasigurno neće razočarati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI