Već danas grmljavina i oluje, bit će pakleno - kraj tjedna donosi ogromnu promjenu

Grmljavina, oluje- ljeto
(FOTO: Index.hr)

25.06.2017. | A.M./Index.hr
Pregleda: 10783

Narančasti alarm za Slavoniju

U istočnim krajevima veći dio dana prevladavat će sunčano i vruće. Kasno poslijepodne, osobito navečer, bit će jačeg razvoja oblaka uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, moguće i jače nevrijeme. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 31 i 34 stupnja.

Zbog toga je za Slavoniju danas oglašen narančasti alarm.





Stižu grmljavinske oluje

U središnjim krajevima već od jutra će ponegdje biti umjerene i povećane naoblake, moguće i ponekog pljuska, a jači razvoj oblaka uz pljuskove i grmljavinu očekuje se poslijepodne i navečer. Ponegdje treba računati i na izraženije nevrijeme uz prolazno pojačan vjetar. Temperatura malo niža od jučerašnje, većinom od 29 do 32 stupnja, javlja HRT

Nestabilno vrijeme očekuje se i na zapadu. Uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, lokalno i jačeg grmljavinskog nevremena, osobito poslijepodne i navečer. Ujutro u gorju temperatura od 16 do 19 stupnjeva. Najviša dnevna u gorju od 28 do 30, na moru između 30 i 32.

U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vruće. Vjetar će biti slab, uglavnom zapadni i jugozapadni, a more mirno ili malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 34, a temperatura mora većinom je od 22 do 25 stupnjeva.

Na jugu sunčano, često i pretežno vedro, uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura od 20 do 24, najviša od 31 do 34 stupnja.

Što nas čeka idući tjedan?


Ni u ponedjeljak atmosfera u unutrašnjosti još neće biti posve stabilna, pa je ponegdje još moguć poneki pljusak, a bit će i malo manje vruće nego u nedjelju. Od utorka sunčanije, uz rijetke nestabilnosti uglavnom u gorju te ponovno vruće, osobito u srijedu.

Na Jadranu sljedeći tjedan sunčano i vruće. Još u ponedjeljak uz mjestimice umjeren razvoj oblaka ponegdje može zagrmjeti. Vjetar će biti uglavnom slab, zapadni i sjeverozapadni, od utorka južni i jugo. Najviša temperatura od 29 do 32, sve toplije prema sredini tjedna.

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, kraj tjedna donosi veliku promjenu vremena. Već od četvrtka se očekuje mjestimična kiša diljem zemlje, a u subotu bi mogla biti i obilnija, kako na kopnu, tako i na moru. Na kopnu će temperatura pasti i do 10 stupnjeva pa će se maksimalne dnevne temperature kretati ispod 25 stupnjeva.

izvor: www.index.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI