Prva Ljetna škola tehnike u Lipiku

Ljetna škola u Lipiku
(FOTO: Compas.com.hr)

22.06.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 3433

U ponedjeljak, 19.lipnja održana je prva Ljetna škola tehnike u organizaciji Radio kluba Lipik 9A4U, na kojoj je prisustvovalo sedam učenika iz OŠ Lipik i OŠ Grigora Viteza  Poljana.

Učenici su imali priliku upoznati se s osnovama programiranja mikrokontrolera BBC micro:bit. Između ostalog, pružila im se mogućnost da nauče kako programirati micro:bit da im služi umjesto kockice u popularnoj društvenoj igri "Čovječe ne ljuti se" i kako da im micro:bit pomogne u uvježbavanju tablice množenja. Radionice su održane na računalima koje je Radio klubu donirao Grad Lipik, a na kraju radionice učenici su zaključili kako je bila zanimljiva i poučna.

Radionicu su vodili učitelji Ivan Kiš i Marko Svjetličić, koji su iskazali zadovoljstvo odazivom djece i njihovim znanjem koje su pokazali na radionici.


Učenici koji žele naučiti nešto više o micro:bitovima i sličnim tehničkim tvorevinama, mogu se uključiti u rad Radio kluba Lipik svakog utorka od 18:00 sati u prostorijama Radio kluba ili kontaktirati putem facebook stranice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI