Robotičari Kanižlićeve škole na dodjeli nagrada najboljima

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

22.06.2017. | N. Čurčić
Pregleda: 4352

20. lipnja 2017. u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu održana je svečana podjela priznanja pobjednicima Croatian Makers lige, uz prisustvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i brojnih drugih sudionika i podržavatelja projekta. Iz naše Županije i grada Požege dodjeli nagrada prisustvovale su gđa Marija Samardžija i Lana Radošić iz OŠ Antuna Kanižlića, koja je među 30 najboljih škola u Republici Hrvatskoj u području robotike, te gđa Ljiljana Miletić, predstavnica Udruge informatičara Požeško-slavonske županije.

Croatian Makers je projekt udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM čiji su osnivači Nenad i Rujana Bakić. U ovoj školskoj godini u Croatian Makers ligi održano je 5 kola natjecanja. Na svakom je sudjelovalo oko 1700 učenika i učenica. Učenici su se natjecali u svojim regijama (ukupno 32 regije u Hrvatskoj) u dvije dobne skupine (mlađoj i starijoj). U mlađoj dobnoj skupini među najboljima su se našli učenici OŠ Antuna Kanižlića. Zahvaljujući svojim mentorima Igoru Soldiću, nastavniku Informatike, i Renati Marinić, nastavnici Tehničke kulture, učenici zainteresirani za programiranje i robotiku dobili su priliku razvijati svoje vještine i stjecati nova znanja u području napredne tehnologije koje nije zastupljeno u redovnom nastavnom planu i programu.




Predsjednica republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica Croatian Makers lige, prisutnima se obratila prigodnim riječima:


"Izražavam iskrenu zahvalnost Institutu za razvoj i inovativnost mladih i gospodinu Nenadu Bakiću što su osmislili i pokrenuli ovaj hvalevrijedan projekt. Našim učenicima pružili ste jedinstvenu prigodu steći znanja i vještine koje će im trebati kad odrastu. Ujedno, pružili ste im prigodu da kroz dječju radoznalost i zaigranost bolje razumiju svijet i da zaista odrastaju u 21.stoljeću kojemu je napredna tehnologija neizostavan dio. "Izražavam iskrenu zahvalnost Institutu za razvoj i inovativnost mladih i gospodinu Nenadu Bakiću što su Najbolje ekipe prema ukupnom poretku nakon svih 5 kola Lige prigodno su nagrađene: ustanove su dobile paket dodatnih elemenata za proširenje mBot robota koji se koriste u Croatian Makers ligi, a svi učenici najboljih ekipa su dobili diplome.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI