Demanti na tekst F. Memedovića - Bez klatna i bata

FOTO: D.M.

Demanti na tekst F. Memedovića - Bez klatna i bata

21.06.2017. | D. Mihaljević PREGLEDA: 5378

Na redakcijski email primili smo slijdeći tekst kao demanti na tekst "Bez klatna i bata točno vrijeme pješčanog sata" objavljenog 18.6. 2017. na našem portalu.

"Poštovani,

S obzirom da u jednom dijelu teksta piše da sunčani sat stoji oduvijek te ga obnoviše u zajedništvu mještani 2013.god., ja Damir Mihaljević kao autor sunčanog sata i pripadajuće pjesme moram reagirati iz razloga što se autorska djela ne smiju pripisivati onome tko to nije napravio ili napisao. Jedan sam od osnivača udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slav. županije ˝Matko Peić˝ te kao član u druge moram ukazati na takve nepravilnosti. Autorsko djelo da bi bilo priznato ono mora biti fiksirano.
Fiksiranje djela znači da je autorsko djelo na bilo koji način zabilježeno. Sunčani sat od ideje do montaže napravio sam 2012. godine od kada se nalazi na Karti sunčanih satova Hrvatske (Zagrađe). To je funkcionalna trajna instalacija igre svijetla i sjene koja je osmišljena tako da se sa svojim načinom izvedbe uklapa u prostor južne fasade te je po tome jedinstvena. Na ploči gdje se nalazi tekst pjesme vidljivo piše tko je autor. Moram naglasiti da je varilački dio posla odradio Stjepan Rukavina.

Tekst koji je Napisao F. Memedović, osim onog dijela teksta zbog kojeg ovo pišem, vrlo je lijepo i emotivno napisan te mi je izuzetno drago što je prepoznao vrijednost postojanja sunčanog sata kao i poruke u pjesmi.

S poštovanjem, Damir Mihaljević"

Tagovi: demanti, tekst, život, pješčani sat