Udar na demokraciju u maniri HDZ-e (Interesne skupine) Općine Jakšić !?

Slijedi drugi pokušaj formiranja vijeća Općine Jakšić
(FOTO: M.M.)

20.06.2017. | M.M.
Pregleda: 13758

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Jakšić zakazana na dan 20.06.2017. godine je odgođena do daljnjega ( unutar 30 dana) zbog činjenice da nije izabran predsjednik Općinskog vijeća.

Odmah u uvodu izabrani vijećnik gsp. Mladen Raguž ( Nezavisna lista mladih i Mladena Raguža) zatražio je od predsjedateljice gđe. Jurković (ispred Državne uprave Požega) odgodu iz razloga što je izvršen pritisak na dvoje vijećnika s Nezavisne liste "Za bolje sutra" a što je potkrijepio argumentom dokaza što predsjedateljica nije uvažila.









Nakon toga gsp. Raguž se ponovno javlja i upozorava da je pritisak atak na temelje demokracije te zahtijeva ponovno odgodu sjednice dok se n esteknu pravovaljani uvijeti.

Nakon ponovnog odbijanja od strane predsjedateljice da uvaži iznijeti suvisli prijedlog ( uz predočenje dokaza) vijećnici redom..gđa.Marija Šinko Ružičić ispred liste SDP,gsp. Zdenko Biondić,Ivan Murar te Vladimir Derma ispred Nezavisne liste za Općinu Jakšić te gsp. Mladen Raguž ispred Nezavisne liste mladih i Mladen Raguža demonstrativno su napustili Konstituirajuću sjednicu ne želeći joj dati potpuni legimitet i ne želeći sudjelovati u montiranom igrokazu na način HDZ Općine Jakšić.







Nakon što u dva kruga glasovanja nije došlo do izbora predsjednika Općinskog vijeća (kandidat je bio gsp. Boško Obradović) jer je svaki puta vijećnica gđa Natalija Baričević ostala "HRABRO" suzdražana ,sjednica je prekinuta i odgođena do daljnjeg.




Ne želimo biti zločesti niti imputirati nešto što nije do kraja provjereno no već se u kuolarima spominje mogućnost da je Nezavisna lista "Za bolje sutra" ( inicijatora gsp. Brigadira Željka Kalića) druga linija HDZ-e a što će slijed događanja demnatirati ili potvrditi.

Nesvakidašnji događaj u očajničkoj borbi za zadržavanjem primata unutar Općinskog vijeća (HDZ i partneri) a u strahu i očaju nadolazeće neizvjesnosti budući da Interesna skupina nije uspjela do zadnjeg dana vrbovati nikoga iz skupine Nezavisnih i SDP-e posegnula je za najprizemnijom metodom i izvršila pritisak na dva vijećnika u zadnjim minutama. Strah od mogućeg preuzimanja vlasti tj Općinskog vijeća od strane Nezavisnih vijećnika i SDP-e kao i činjenice da bi tada sve dvojbene i inkriminirane situacije ugledale svjetlo dana ( istržne radnje protiv načelnika su i dalje u tijeku) potaknule su određene strukture unutar tobožnjeg HDZ Općine Jakšić da pokušaju spriječiti provedbu volje birača na lokalnim izborima od 21.05.2017. godine kada je većina vrlo jasna izrekla "želimo promjene".Krunske dokaze koje posjeduju Nezavisni vijećnici i vijećnica SDP će uskoro biti podastrijeti svekolikoj čitalačkoj publici.







Ovisni i dobro plaćeni portali a koji tada i pišu ono što platitelj naruči kazuju i prebacuju krivnju na Nezavisne vijećnike te im imputiraju odgovornost za financijske gubitke i zaustavljanje tobožnjih započetih a za Općinu kapitalnih projekata dok je istina nešto sasvim drugo a koja glasi Nezavisni vijećnici se bore za opstojnost demokratskih standarda i sprečavanje daljnjeg urušavanja svekolig života na području Općine i u tomu nastoje i uspjeti.

Ova sramotna situacija tobožnjeg HDZ Općine Jakšić jasno po tko zna koji puta do sada sugerira nužnost promjene kroz većinu unutar Općinskog vijeća jer se radi o opstojnosti samog integriteta zajednice satkane na načelima demokratskog slobodnog društva. Izreka stara kaže "sve možeš prodati osim časti i dostojanstva a ako i to učiniš prestaješ biti čovjekom".

Pozorno ćemo pratiti sva daljnja iznimno zanimnljiva događanja unutar raspletavanja krize oko konstituiranja Općinskog vijeća te o svemu kao i do sada poptuno neovisno izvještavati vjerne mnogobrojne čitatelje.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI