Do kraja tjedna živa u termometrima će gorjeti

Ljetna vrućina
(FOTO: Google)

20.06.2017. | M.B./Dnevnik.hr
Pregleda: 9296

Svima koji se bore s vatrenom stihijom na području Makarske, dobra je vijest da je bura oslabjela i okrenula na sjeverozapadnjak, te tijekom noći dodatno oslabjela. Utorak će biti pravi ljetni dan. Očekuje nas sunčano vrijeme, s ponekim oblačićem. Maksimalna temperatura bit će između 28 stupnjeva u gorju do 32 stupnja u nizinama. Idućih dana nastavit će se slično vrijeme, ali će u kopnenim predjelima biti nešto nestabilnije pa bi moglo biti pokojeg lokalnog pljuska.

Stabilnu situaciju i sunčano vrijeme podržavat će prostrana anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti. Tako će od jutra biti većinom sunčano, s malom naoblakom. Vjetar će uglavnom bit slab, a tek ponegdje umjeren zapadnjak ili jugozapadnjak.

Središnja Hrvatska


U nastavku dana bit će pretežno sunčano, a ni vjetar neće donositi neko olakšanje od ovih visokih temperatura. Temperatura će doseći i 32 stupnja.


Slavonija

Sunčano i uglavnom vedro bit će i u Slavoniji. Neće doći do značajnijeg vjetra, ali će temperatura biti oko 30 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Slično će biti i na sjeveru Jadranu i u gorju. I ovdje će biti sunčano i vedro, ponegdje uz vrlo malo oblaka. Na moru će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura u gorju biti će oko 28 stupnjeva, dok će na Jadranu doseći i do 31 stupanj.

Južni Jadran

I u Dalmaciji će u utorak biti sunčano i vedro. U početku će puhati slab jugozapadnjak, a zatim sjeverozapadnjak. Temperatura će i na ovom području biti uglavnom oko, ili malo iznad, 30 stupnjeva.

Temperatura mora

Obzirom na obilježja vremena i vrućine koje nas i u utorak očekuju, osvježenje se može potražiti u moru, čija je temperatura u ponedjeljak bila oko 23 stupnja.

Temperatura kopna tijekom sljedeća tri dana

Idućih dana bit će pretežno sunčano, ali ne i stabilno pa može biti povremenih pljuskova, uglavnom u popodnevnim satima. Temperatura će sve više rasti. Čini se da bi krajem tjedna temperatura mogla prijeći i 35 stupnjeva, no o tome svakako više u idućim danima.

Temperatura mora tijekom sljedeća tri dana

Na Jadranu idućih dana bit će pravo ljetno vrijeme: sunčano, vedro i vruće. Temperatura će i ovdje biti uglavnom oko 30 stupnjeva.

Uz ovako visoke temperature i nebo bez oblaka štitite se od štetnog utjecaja Sunca, u hladu će biti oko 30 stupnjeva, na Suncu i puno više. I UV indeks će posvuda biti vrlo visok.

izvor: www.dnevnik.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI