Do kraja tjedna živa u termometrima će gorjeti

Ljetna vrućina
(FOTO: Google)

20.06.2017. | M.B./Dnevnik.hr
Pregleda: 9279

Svima koji se bore s vatrenom stihijom na području Makarske, dobra je vijest da je bura oslabjela i okrenula na sjeverozapadnjak, te tijekom noći dodatno oslabjela. Utorak će biti pravi ljetni dan. Očekuje nas sunčano vrijeme, s ponekim oblačićem. Maksimalna temperatura bit će između 28 stupnjeva u gorju do 32 stupnja u nizinama. Idućih dana nastavit će se slično vrijeme, ali će u kopnenim predjelima biti nešto nestabilnije pa bi moglo biti pokojeg lokalnog pljuska.

Stabilnu situaciju i sunčano vrijeme podržavat će prostrana anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti. Tako će od jutra biti većinom sunčano, s malom naoblakom. Vjetar će uglavnom bit slab, a tek ponegdje umjeren zapadnjak ili jugozapadnjak.

Središnja Hrvatska


U nastavku dana bit će pretežno sunčano, a ni vjetar neće donositi neko olakšanje od ovih visokih temperatura. Temperatura će doseći i 32 stupnja.


Slavonija

Sunčano i uglavnom vedro bit će i u Slavoniji. Neće doći do značajnijeg vjetra, ali će temperatura biti oko 30 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Slično će biti i na sjeveru Jadranu i u gorju. I ovdje će biti sunčano i vedro, ponegdje uz vrlo malo oblaka. Na moru će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura u gorju biti će oko 28 stupnjeva, dok će na Jadranu doseći i do 31 stupanj.

Južni Jadran

I u Dalmaciji će u utorak biti sunčano i vedro. U početku će puhati slab jugozapadnjak, a zatim sjeverozapadnjak. Temperatura će i na ovom području biti uglavnom oko, ili malo iznad, 30 stupnjeva.

Temperatura mora

Obzirom na obilježja vremena i vrućine koje nas i u utorak očekuju, osvježenje se može potražiti u moru, čija je temperatura u ponedjeljak bila oko 23 stupnja.

Temperatura kopna tijekom sljedeća tri dana

Idućih dana bit će pretežno sunčano, ali ne i stabilno pa može biti povremenih pljuskova, uglavnom u popodnevnim satima. Temperatura će sve više rasti. Čini se da bi krajem tjedna temperatura mogla prijeći i 35 stupnjeva, no o tome svakako više u idućim danima.

Temperatura mora tijekom sljedeća tri dana

Na Jadranu idućih dana bit će pravo ljetno vrijeme: sunčano, vedro i vruće. Temperatura će i ovdje biti uglavnom oko 30 stupnjeva.

Uz ovako visoke temperature i nebo bez oblaka štitite se od štetnog utjecaja Sunca, u hladu će biti oko 30 stupnjeva, na Suncu i puno više. I UV indeks će posvuda biti vrlo visok.

izvor: www.dnevnik.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI