Nagrade u Kopanicu, Beravce i Osijek

11. fišijada u Pleternici
(FOTO: M.J.)

18.06.2017. | M.J.
Pregleda: 3469

Veliki plato neposredno uz pleternički stadion ponovno je bio domaćin velikog skupa, ovoga puta riječ je o sada već tradicionalnoj Fišijadi. Bilo je ovo 11. izdanje ovog prekrasnog događaja koji je prema riječima pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić ukupno posjetilo oko 3000 ljudi, što natjecatelja što gostiju.

U kuhanju fiša natjecalo se čak 50 majstora, a pehari su otišli van našeg kraja. Treće mjesto osvojio je Davor Tomić iz Osijeka, a za samo jedan bod bolji je bio Ivan Sever iz Velike Kopanice, dok je pobjednički fiš bio onaj Josipa Antolovića koji je imao osjetniju bodovnu prednost pred konkurentima. Kako je naglasio predsjednik žirija Zdenko Došen svi su fiševi bili odlični, on i kolege su ostali zatečeni kvalitetom, a posebno ih se dojmila razlika u fiševima od baranjske regije do ovog našeg i savskog kraja.

Pehare pobjednicima uručila je Antonija Jozić koja je ujedno i najavila novo druženje sljedeće godine, a gradonačelnica je imala i jedan poseban zadatak prije proglašenja, naime u Pleternicu je stiglo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo iz mađarskog grada Kemllye koje je od svoje gradonačelnice donijelo pismo koje je Jozić morala pročitati. U njemu se gradonačelnica Kemllya prisjeća svog dolaska u Pleternicu kao članica ovog KUD-a, te najavljuje nastavak i produbljivanje suradnje s pleterničkim KUD-om Orljava.


Nakon završetka programa Fišijade, na scenu su stupili "sportaši", održano je drugo natjecanje mjesnih odbora s područja grada Pleternice koji čini se isto polako prerasta u tradiciju.


Fotogaleriju fišijade pogledajte ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI