Požeški gimnazijalci na natjecanju iz matematike Mathema 2017.

Logo
(FOTO: Google)

18.06.2017. | Gimnazija Požega
Pregleda: 3535

U Koprivnici je , 19. svibnja, održano matematičko natjecanje Mathema koje je okupilo vrsne matematičare iz 65 škola s područja 16 hrvatskih županija.

Mathema u Koprivnici ekipno je natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola, srednjih škola (1. i 2. razred) te centara izvrsnosti. Organizator natjecanja je UMKOM (Udruga mladih koprivničkih matematičara). Ekipu čine po 3 učenika u svakoj kategoriji.

Na natjecanju su učenici požeške Gimnazije ostvarili izvrsne rezultate.


Ekipu prvih razreda predstavljali su: Matej Blašković, Jura Starčević i Fabijan Ereiz. Po završetku pisanja testa od 24 pitanja u trajanju od 80 minuta imali su 100% rješivost testa. Osim njih još tri ekipe su imali 100% rješivost testa. Za odlučivanje plasmana morali su ići na pripetavanje, tj. rješiti dodatne zadatke. Nakon tog dijela ostvarili su odlično drugo mjesto. Ukupno se natjecalo 36 ekipa prvih razreda. Mentori učenika prvih razreda su profesorice Lidija Božić i Ljiljana Miletić.


Ekipu drugih razreda predstavljali su: Mislav Perić, Luka Korov i Karlo Gjogolović. Nakon rješenog testa od 43 ekipe, ekipa gimnazije je zauzela odlično treće mjesto.

Mentori učenika drugih razreda su profesorice Vanda Louč i Sanja Grabusin.

Ekipe za natjecanje prijavila je profesorica Magdalena Srdarević, a veliku brigu oko organizacije odlaska na natjecanju obavila je profesorica Vanda Louč.

S ekipom na natjecanju bila je profesorica Ljiljana Miletić.

Osim natjecanja posjetili smo i muzej u Koprivnici čija je tema: Matematika u svakodnevnom životu.

Velike čestitke učenicima i njihovim mentorima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI