Konstituirano Gradsko vijeće u Lipiku, Mladen Dolić predsjednik

Sjednica GV Lipik
(FOTO: Compas.com.hr)

16.06.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 3252

Konstituirajuću sjednicu otvorio je Matija Lukić ovlašten u ime Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji i predstojnice Đurđe Babić te je pročitao prisutnima članke izbornog zakona bitne za konstituiranje Gradskog vijeća.

U Gradskom vijeću Grada Lipika u iduće četiri godine sudjelovat će 15 vijećnika od čega je 11 iz redova HDZ-a, dvoje iz redova SDP-a, jedan HSS-ov vijećnik i jedan s Nezavisne liste Jasne Molnar-Kukić, a kako su izabrani vijećnici bilo zbog nespojivosti obnašanja dužnosti ili nekog drugog razloga dostavili zahtjeve za mirovanje, a stranke zahtjeve za zamjenu vijećničkih mjesta, u novom sazivu gradskog vijeća bit će ispred HDZ-a: Mladen Dolić, Bore Tutić, Mijo Štimac, Vlado Stakor, Milan Vlajković, Dijana Adžijević, Dalibor Viboh, Ivan Pleša, Tina Gadžić Husko, Ivica Nikić i Marija Klapka Marinić; ispred SDP-a Igor Papić i Mihaela Žili Petrović, ispred HSS-a Vinko Strganac i ispred Nezavisne liste Jasne Molnar Kukić bit će Darko Derenj. Među pobrojanima jedino nazočan konstituirajućoj sjednici nije bio Vinko Strganac koji se ranije ispričao nedolaskom.

Predsjedniku Gradskog vijeća Mladenu Doliću ovo je četvrti vijećnički mandat, a u prošlom sazivu obnašao je od polovine mandata funkciju zamjenika predsjednika te ima iskustva u vođenju sjednice budući im je sam nekoliko puta predsjedavao kao zamjenik tadašnjeg predsjednika Ivana Molnara. Kod njegovog izglasavanja za predsjednika Gradskog vijeća, izabran je s 12 glasova za i 2 SDP-ova glasa suzdržana, a izabrani su i zamjenici predsjednika Gradskog vijeća, i to će biti Dalibor Viboh (HDZ) te Igor Papić (SDP) iz redova oporbenih vijećnika.


Usporedimo li situaciju s prošlim sazivom Gradskog vijeća (fotografija u privitku), u odnosu na prošli saziv koji je brojao 17 vijećnika, novi broji 15 vijećnika od čega su njih šest bili vijećnici i u prošlom mandatu. To su Mladen Dolić, Ivica Nikić, Mijo Štimac i Bore Tutić ispred HDZ-a, Ivan Pleša (HSP-AS, danas kao nezavisni na listi HDZ-a) te Vinko Strganac (HSS). Na kraju sjednice predsjednik vijeća Mladen Dolić zahvalio se na ukazanom povjerenju, rekao je kako će mu to biti čast obnašati, no isto tako velika odgovornost i obveza. Čestitku izabranim gradskim vijećnicima uputio je i gradonačelnik Vinko Kasana poželjevši im svima puno uspjeha u radu, pri tom je napomenuo kako trebaju imati na umu da predstavljaju interes naših građana te vrlo brzo najavio prije godišnjih odmora novu sjednicu Gradskog vijeća kako bi počeli s ispunjenjem onih zamisli koje su obećali građanima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI