Od ove srijede ukida se mrski roaming!

Ukidanje roaminga
(FOTO: 24 sata)

13.06.2017. | 24 sata
Pregleda: 7267

Više nećemo plaćati uslugu korištenja mobilne mreže u inozemstvu, te ćemo razgovarati i surfati po jednakim cijenama kao doma. Sve moguće zlouporabe strogo će se kontrolirati...

Treba pričekati i vidjeti kako će to sve funkcionirati u praksi. Operateri će sve kontrolirati i neuobičajeno ponašanje sankcionirati. Moraju spriječiti da pojedinci zloupotrijebe dobar sustav, rekao nam je Đuro Lubura, stručnjak za telekomunikacije.

- Ljude je strah nepredviđenih troškova. No operateri neće ništa naplatiti prije nego što vas obavijeste. Ako se usluga roaminga normalno koristi, za povremene posjete inozemstvu neće ništa dodatno naplatiti - kaže Lubura.


Iako više nećemo plaćati uslugu korištenja mobilne mreže u inozemstvu, Lubura napominje da će naš operater to morati platiti operateru čiju smo mrežu koristili.




- Naši operateri će ipak nešto zaraditi jer puno više stranaca dolazi u Hrvatsku nego što naših odlazi u inozemstvo - rekao je Lubura.

Dodaje da, pokuša li na primjer, kod nas netko koristiti karticu kupljenu u drugoj zemlji, taj operater će je nakon nekog vremena isključiti primijeti li da se nikad ne koristi u matičnoj zemlji.

Pitali smo naše operatere o pravilima "Roam like at home” (i u inozemstvu kao doma). Iz Vipneta su nam odgovorili da će kontrolirati pravedna uporabu i provjeravati ima li prekomjernog korištenja roaming usluga po domaćim cijenama. Uvest će i prag za korištenje podatkovnog prometa po domaćim cijenama, pratiti aktivnosti SIM kartice i gdje je tko boravio, a mogu tražiti i potvrdu boravišta.

izvor: www.24sata.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI