Gradu Požegi odobren projekt za izgradnju Poduzetničkog inkubatora

Poduzetnički inkubator u Požegi
(FOTO: Grad Požega)

03.06.2017. | M.M./grad pozega
Pregleda: 5551

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta odobrilo je Gradu Požegi projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora vrijedan 18,6 milijuna kuna. Nakon provedene 1. i 2. faze postupka dodjele bespovratnih sredstava odlučeno je kako predmetna prijava udovoljava zahtjevima prihvatljivosti čime je Gradu Požegi dodijeljeno 17.400.054,70 kuna. Time su Požegi, nakon godina iščekivanja, napokon otvorena vrata za postavljanje stvarnih temelja za razvoj poduzetništva i obrtništva. Sredstva za dodjelu su ograničena i na razini cijele Hrvatske dostupno je 380 milijuna kuna, s tim da pojedini projekt može ići do maksimalno 20 milijuna kuna.

Predviđeno mjesto inkubatora je u Industrijskoj ulici. Na prostoru od 37 ha definirana je poduzetnička zona Sjever, gdje je na raspolaganju sva komunalna infrastruktura, znači vodovod, kanalizacija i ostalo, a na tom prostoru planirana je i izgradnja poduzetničkog inkubatora. Budući prostor obuhvaća četiri proizvodne hale, 13 uredskih prostorija od kojih je 12 manjih i jedna veća, jednu edukacijsku i jednu konferencijsku dvoranu. Definirani su i donijeti svi potrebni planovi, uključujući i parcelacijski elaborat. Katastarske čestice različite su veličine, od 700 – 23.000 kvadratnih metara. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI