Jedino pitanje posljednjeg kola – Dinamo ili Sloga?

Županijska nogometna liga
(FOTO: M.J.)

02.06.2017. | M.M.
Pregleda: 6041

Natjecateljska sezona 2016/17. stigla je do svog posljednjegčina, 22. kola koje će nam dati konačni raspored na prvoligaškoj ljestvici. Unedjelju s početkom u 18h igra se kompletno kolo, a samo su dvije utakmicezanimljive zbog konačnog plasmana, odnosno dvije i pol, da budemo precizni.

Dinamo je pobjedom u Jakšiću preskočio Slogu i sada uposljednjem kolu sve drži u svojim rukama. U Vidovcima će ugostiti momčadKaptola koja je osigurala drugo mjesto što su si postavili za cilj, pa uVidovce dolaze bez ikakvih opterećenja, no vjerujemo da će ipak gosti imatimotiva, praktično pola momčadi Kaptola igralo je u Dinamu, neki se i nisurastali u najboljim odnosima. Tu je i sportski motiv i želja za pobjedom, takoda Dinamo sasvim sigurno ne očekuje lak posao. Ako Dinamo pobjedi, sve je jasno, Sloga je novi drugoligaš.

Ukoliko Kaptol Vidovce napusti sa 3 boda, a Sloga napravisenzaciju i pobjedi u Kuzmici, Dinamo je posljednja momčad lige i seli u nižirang natjecanja. Sloga će u Kuzmicu u ulozi autsajdera, no s obzirom naizostanke u domaćim redovima,nije nemoguće da se dokopaju bodova koji bi imotvorile nadu. U slučaju da Sloga pobjedi a Dinamo remizira bili bi na istombodovnom učinku, a u tom slučaju o tome tko ispada a tko ostaje odlučujuCroatia i Jakšić. Naime, u slučaju pobjede Jakšića u Mihaljevcima stvorio bi sekrug tri momčadi sa po 20 bodova u kojem bi najdeblji kraj, odnosno pad u nižirang natjecanja izvukla Sloga. U slučaju remija ili pobjede Croatije, Dinamo iSloga bi ostali sam na po 20 bodova i u tom slučaju Dinamo ispada zbog boljegmeđusobnog omjera za Slogu.


Definitivno će biti vrlo uzbudljivo na ova dva terena, a akose poklope rezultati i u Mihaljevcima će završnica susreta sigurno biti vrlouzbudljiva.


Požega će na Rekreaciji primiti pehar za naslov prvaka nakonutakmice protiv BSK-a i tako se potpuno posvetiti kvalifikacijama koje su narasporedu 10. lipnja. U Kutjevu za kraj sezone gostuje Slaven, a u VelikojPapuk dočekuje Lipika. Ova dva susreta su zaista bezbrižna za se četiri ekipe,mogu tek poneko mjesto gore ili dolje, ali bez posebnog imperativa u bilo kojemtaboru!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI