Osnovna škola Antuna Kanižlića završila projekt ¨Učenje za život – prijenos znanja, vještina i kompetencija¨

Erasmus+ projekat
(FOTO: V.Č.)

02.06.2017. | V.Č.
Pregleda: 2664

OŠ Antuna Kanižlića tijekom ove školske godine bila je nositelj međunarodnog projekta "Učenje za život – prijenos znanja, vještina i kompetencija" u kviru Erasmus plus programa. Projekt je trajao godinu dana, od 1. lipnja 2016. do 31. svibnja 2107., i posljednjim danom mjeseca svibnja priveden je kraju.

Tim povodom projektni tim organizirao je konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli svrhu, ciljeve i rezultate provedenog projekta. Riječ je o projektu u kojemu je naglasak stavljen na uvođenje domaćinstva kao izvannastavne aktivnosti u kurikul Škole čime bi se obogatila ponuda aktivnosti koje učenici mogu izabrati prema svojim sklonostima i interesima. Ravnateljica Škole gđa Marija Samardžija rekla je kako je već sada provedeno plansko uklapanje elemenata domaćinstva u školske projekte te kako se od sljedeće školske godine planira uvesti zasebna izvannastavna aktivnost Domaćinstvo. Istaknula je kako je upravo ovo područje u današnje vrijeme zanemareno te da se kod učenika primjećuje nedostatak osnovnih životnih vještina. Stoga će uvođenje domaćinstva pomoći obučavanju učenika za stvarni život, pružiti im znanja i vještine koje će im itekako dobro doći u svakodnevici. Škola je dala punu potporu ovom projektu i provodi sve pripremne radnje da bi domaćinstvo zaživjelo od jeseni, tj. od nove školske godine. Za to je u prvom redu potrebno osigurati odgovarajući prostor – kabinet koji će biti opremljen kao kuhinja, sa svim potrebnim aparatima i priborom, ali u kojemu će biti i dio u kojemu će se nalaziti šivaći strojevi na kojima će učenici učiti šivati. U tu je svrhu pregrađena učionica Biologije i Kemije, provedene su potrebne instalacije, a slijedi opremanje namještajem za koji će biti potrebno izdvojiti određena financijska sredstva pa se u Školi nadaju potpori i donacijama kako bi osigurali što bolje materijalne uvjete.

Nastavnica tehničke kulture Renata Marinić navela je da je za realizaciju projekta Agencija za mobilnost i programe EU osigurala iznos od 6. 905 eura. U projektu je sudjelovalo pet nastavnika koji su bili na jednoj mobilnosti, u školi partneru St. Ignatisus College na Malti.


-Cilj projekta bio je steći iskustvo praktičnog rada u sklopu domaćinstva koji bismo mi uklopili u suvremeni kurikul izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo i poduzetništvo. Na mobilnosti, koju smo ostvarili u listopadu prošle godine, imali smo priliku vidjeti tamošnji program rada s djecom u učenju sadržaja domaćinstva. Na osnovi iskustava stečenih na mobilnosti održali smo niz predavanja na razrednim i učiteljskim vijećima te na županijskim stručnim skupovima, s učenicima osmislili i održali šest radionica za koje smo načinili i katalog. Sljedeći je korak uvođenje izvannastavne aktivnosti od sljedeće školske godine – istaknula je Renata Marinić, voditeljica projekta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI