Duhan - globalna prijetnja; zaštitimo zdravlje, umanjimo siromaštvo, promovirajmo razvoj

Svjetski dan nepušenja
(FOTO: M.M.)

31.05.2017. | M.M.
Pregleda: 7118

Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Općom županijskom bolnicom Požega, Domom zdravlja Požeško – slavonske županije, Ligom borbe protiv raka i Hrvatskim društvom katoličkih medicinskih sestara i tehničara organizira Svjetski dan nepušenja koji se ove godine odvija pod sloganom "Duhan - globalna prijetnja; zaštitimo zdravlje, umanjimo siromaštvo, promovirajmo razvoj".








"Sve sa željom i ciljem kako bi pomogli državama da reguliraju duhan i duhanske proizvode. Danas svim posjetiteljima našeg štanda nudimo mogućnost da javno polome cigarete te ih bace u koš za smeće za što će biti nagrađeni raznim promotivnim materijalima. Svi oni se mogu prijaviti za školu nepušenja te dobiti savjete kako najlakše prestati pušiti." - rekao je Mato Matijević ravnatelj požeško-slavonskog ZJZ.








"Kao i uvijek Dom zdravlja Požeško – slavonske županije kao i uvijek sa svojim zavodom za Javno zdravstvo Požeško – slavonske županije i dalje promovira zdravlje, preventivu jer surađujemo usko i to je doneslo jako puno rezultata i naravno da ćemo to nastaviti te sam jako zadovoljan i sretan što promoviramo zdrav život našim sugrađanima. Jer sav taj novac koji se potroši za liječenje bolesti izazvane pušenjem možemo iskoristiti za nešto drugo, a samim prestankom pušenja ili nikada ni početi pušenjem ne samo da je financijski lakše već i zdravstveno za sve. " rekao je ravnatelj Doma zdravlja i kandidat za gradonačelnika Požege Darko Puljašić







"Ove godine smo malo proširili listu sudionika i na drugom smo mjestu s obzirom na to da želimo apelirati na roditelje da ne puše jer djeca čine ono što vide od roditelja, kako se ovaj dan nepušenja obilježava u najvećoj zdravstvenoj ustanovi kod nas apelirati na zdravstvene djelatnike da i sami prestanu pušiti, djelatnici u odgojnim ustanovama i svi oni koji su u sličnim ustanovama.

Hrvatska je druga zemlja u Europu po broju pušača što moramo promijeniti i moramo se osvijestiti i zaista reći ne pušenju te svi oni koji žele prestati pušiti mogu nam se slobodno javiti kako bi im pomogli da prestanu pušiti, a oni će tako ne samo sebi već i drugima pomoći." - rekla nam je Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo ZJZ




































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI