Turisti iz Švicarske prvi gosti novootvorenog kampa ¨Duboka¨

Švicarsci prvi turisiti u kampu Duboka
(FOTO: PP Papuk)

30.05.2017. | M.B./PP Papuk
Pregleda: 11287

Novoizgrađeno Kamp odmorište "Duboka" u Velikoj, dočekalo je svoje prve goste nakon što je svečano otvoreno prošloga petka. Prvi gosti pristigli su iz Ženeve, a prve kampiste obišao je ravnatelj Parka prirode Papuk koji im je poželio dobrodošlicu te uručio prigodne poklone.



"Iznimno nam je drago što Papuk svakim danom postaje sve značajnije odredište brojnih domaćih, ali i inozemnih turista koji otkrivaju njegove ljepote. Ulaganjem u posjetiteljsku infrastrukturu poput izgradnje ovog Kamp odmorišta potičemo održivi razvoj Parka jer povećanjem broja posjetitelja paralelno doprinosimo razvoju i povećanju kvalitete života lokalnog stanovništva u zaštićenom području kroz mogućnost plasmana turističkih usluga i poljoprivrednih proizvoda", istakao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.





Prvi gosti Kamp odmorišta Heidi Leisibach i Oliveier Magnin stigli su iz Švicarske i na proputovanju su kroz Hrvatsku, a na Papuku će se zadržati tri dana, nakon čega će na našu preporuku obići i Park prirode Kopački rit. Gosti iz Ženeve nisu krili zadovoljstvo viđenim.

"Oduševljeni smo lokacijom Kampa u ovoj oazi mira na Papuku. Iznenađeni smo i ambijentom, ali i prirodom koja nas ovdje okružuje. Iako smo se planirali zadržati jedan dan, odlučili smo ovdje ostati nekoliko dana i upoznati još neke od prirodnih ljepota Papuka kao što su Jankovac i Rupnica", rekla je Heidi Leisibach.

U Kamp već danas pristižu i novi gosti, njih tridesetak koji će kampirati u šatorima i u kampu boraviti nekoliko dana. Radi se učenicima Katoličke gimnazije iz Požege koji će kroz projekt međunarodnog kampa ugostiti svoje prijatelje iz Slovenije i Njemačke.

Podsjetimo, Kamp odmorište "Duboka" svečano je otvoreno prije nekoliko dana, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 milijuna kuna financiranoj kroz projekt PARCS sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš, čiji je korisnik Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Kamp-odmorište Duboka smješteno je u Velikoj, na južnim obroncima Parka, a prostire se na 8.000m2 te ima ukupno 32 smještajne jedinice kapaciteta do 96 gostiju. Od toga je 11 jedinica opremljeno električnim i vodovodnim priključcima za kamper vozila.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI