27. Smotra folklora u Velikoj okupila deset društava iz Hrvatske, Mađarske i Vojvodine

KUD I.G. Kovačić, Velika
(FOTO: M.B.)

28.05.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 9561

Smotra folklora imena "Čuvajmo običaje zavičaja" ove godine je održana po 27. put te se njome ujedno i završio trodnevni program kojeg su organizirali TZ Općine Velika i Općina Velika. Tako je program započeo već u petak koncertom TS Fijaker i TS Posegana, nastavio se jučer Najdužim stolom u Hrvata, a danas je deset društava velikom broju posjetitelja pokazalo svoje običaje.



Domaćin ove smotre je KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike koji je prvi nastupio, a za njim su slijedili KUD-ovi iz Zagreba, Severina, Raše, Karlovca, Mađarske, Vojvodine, Biškupaca te ženska i muška klapa.





"S obzirom na krizu i odlazak mladih, mogu reći da sam zadovoljan odazivom posjetitelja danas. Drago mi je što prepoznaju ovu našu manifestaciju, kako Najduži stol, tako i smotru folklora. Gostiju imamo iz Mađarske, Vojvodine i BiH koji ovdje noće, a neki su čak došli i u srijedu kako bi što više vremena proveli ovdje. Trenutno imamo 260 smještajnih kapaciteta, no nadamo se da će se i taj broj uskoro povećati", rekao je Vlado Boban, načelnik Općine Velika.



Smotru je otvorio župan Alojz Tomašević, a fotogaleriju možete pogledati ovdje.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI