Dom zdravlja Požeško – slavonske županije dobio je donaciju od 57 bolničkih kreveta iz Austrije

Donacija bolničkih kreveta iz Austrije
(FOTO: M.M.)

26.05.2017. | M.M.
Pregleda: 11098

Dom zdravlja Požeško – slavonske županije dobio je donaciju od 57 bolničkih kreveta iz Austrije od gospodina Matiasa koji vodi dom umirovljenika u pokrajini Tirol.




"Ovim putem želim se zahvaliti Tomislavu Stokiću Javna vatrogasna postrojba Lipik koji je uspostavio s Tirolom ponovno jedan prekrasan projekt gdje je Dom zdravlja platio samo prijevoz dva šlepera vrhunskih kreveta koje ćemo koristiti za našu palijativnu skrb.


Ovdje u Pleternici imamo posudionicu palijativne skrbi gdje imamo izvrsnu suradnju s jedinicom lokalne samouprave i s gradonačelnicom Jozić. Kao ravnatelj Doma zdravlja uistinu sa svim jedinicama lokalne samouprave imam izvrsnu suradnju gdje ovaj rezultat to i pokazuje.


Ovih 57 kreveta možda brojem nije puno, međutim strašno je bitna kvaliteta, oni su svi na struju kako bi našim pacijentima mogli pomoći da se sami podignu, da ih njihova obitelj u domu lakše može okrenuti i pomoći, a i palijativni tim kada ih dođe obići da im lakše može pružiti pomoć.

Ovim putem bih pozvao sve obitelji koji imaju pacijente kojima je potrebita palijativna skrb da se jave našem palijativnom timu koji će doći s liječnicima opće medicine vidjeti u kojemu je taj pacijent stadiju i dali mu treba ta njega." - rekao je ravnatelj Doma zdravlja požeško – slavonske županije Darko Puljašić




"Ovaj projekt traje nekoliko mjeseci, možda i duže u kojemu se naš ravnatelj Doma zdravlja izvrsno postavio i povezao ljude dobre volje iz Europe koji žele pomoći nama i našoj županiji.Palijativa je veliki problem i problematika koja se javlja ne samo u našoj županiji nego i cijeloj Hrvatskoj, ali mi smo otišli korak ispred svih shvaćajući potrebe naših pacijenata jer humanost je jedna od temeljnih stvari o kojima se moramo brinuti i za zdravlje ali i za ovakve situacije kada se dođe u fazu teškoća jer želimo da onaj kojemu je teško bude što bliže svojoj obitelji." - rekao je župan Alojz Tomašević




"Suradnja je izvrsna između Grada Pleternice i požeško- slavonske županije kao osnivača Doma zdravlja i ravnatelja Puljašića, a ta dobra suradnja nastavit će se za sljedećih deset dana kada Darko Puljašić preuzme čelo Grada Požega novi ravnatelj dobiva zapravo sve one projekte o kojima smo mi razgovarali od same energetske obnove ovoga objekta i sve ono što smo razgovarali u prijašnjim godinama kako bi se podigao standard zdravstva na području Pleternice. - rekla je Antonija Jozić




"Neovisno o Ministarstvu zdravlja da nije bilo ravnatelja Darka Puljašića vjerujem da ne bi bili ovdje niti bi bilo ovih kreveta.

U ovom momentu nema potrebe za svih 57 kreveta jer palijativa je nešto što je službena medicina odradila svoje i više uistinu ne može pomoći. Te osobe su sada na kućnoj njezi i trenutno ih toliko nema. Mi do informacija dolazimo iz bolnice prije otpusta kući pacijenta i tim bolnice Rafael koji nas obavještavaju da dotična osoba ide kući jer su oni učinili svoje. Tada mi izlazimo na teren gledamo što u kući ima ili nema te pribavljamo ono što imamo, a u svakom slučaju kreveti su najpotrebniji." - rekla nam je Ana Čorak koordinatorica palijativne skrbi u Domu zdravlja Požega













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI